Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vill du slippa småäta på planet kan du äta en rätt med quinoa innan du går ombord.Vill du slippa småäta på planet kan du äta en rätt med quinoa innan du går ombord.Vill du slippa småäta på planet kan du äta en rätt med quinoa innan du går ombord.
Det är ett av flera knep som flygvärdinnor ofta tar till.Det är ett av flera knep som flygvärdinnor ofta tar till.Det är ett av flera knep som flygvärdinnor ofta tar till.
1 AV 2
Vill du slippa småäta på planet kan du äta en rätt med quinoa innan du går ombord.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Det är ett av flera knep som flygvärdinnor ofta tar till.
Foto: Shutterstock

7 saker du bör äta innan nästa flygresa

Vad äter och dricker flygvärdinnorna för att hålla humöret uppe under en långresa? 

Inspirerade av sajten Insider har vi listat sju saker som är bra att äta innan man boardar sin flight, för att slippa känna hungern komma krypande, sömnlösa nätter och huvudvärk efter några timmar.

1. Quinoa 

Det populära spannmålet går inte bara att kombinera med en mängd olika ingredienser som grönsaker, fisk och kött, det har också förmågan att mätta bra. En flygvärdinna säger att hon lever på den protein- och fiberrika quinoan under jobbdagar.  

Brunt ris är också ett trendigt alternativ, som besättningen lyfter fram. 

2. Ett litet mål mat

En del resenärer tar med sömntabletter, ögonbindel och öronproppar för att kunna sova på planet. Men maten man ätit innan boardingen kan ändå ställa till det. Håll dig till en mindre måltid innan du går på planet så behöver du kanske inte äta flygplansmaten och sover bättre, tipsar en flygvärdinna.

3. Chia frön

Det är inte bara hälso-bloggare som uppskattar chia frön. De små fröna som är rika på omega 3, fiber, protein, kalcium och andra vitaminer tilltalar även flygvärdinnor som vill hålla hungern borta lite längre. De äter dem till fruktosten för att må bättre på flighten. 

LÄS MER: 7 saker du borde sluta med för att inte bli sjuk på flyget

4. Jordnötssmör 

Att äta jordnötssmör direkt ur burken kanske inte är det godaste, men tillsammans med en banan eller något sött mellanmål går det ofta an. Förutom att ge en energikick svär en flygvärdinna på att nötsmöret håller hungern i styr.  

5. Hummus 

Att bre på lite proteinrik kikärtsröra på mackan eller lägga på salladen är också ett effektivt sätt att hålla sig mätt lite längre, något som en del flygvärdinnor tar till.

LÄS MER: Här är platsen på flygplatsen där det finns mest virus och bakterier

Smooties har många bra egenskaper.Smooties har många bra egenskaper.Smooties har många bra egenskaper.
Smooties har många bra egenskaper. Foto: Shutterstock

6. Smoothies

Behöver man ett snabbt, enkelt och mättande mål på språng så är frukt-eller grönsakssmooties ett utmärkt alternativ, tipar en flygvärdinna. Det är enkelt att ta med sig för att dricka på vägen till flygplatsen. Hinner man inte det finns ofta gott om bra juice- och smoothis-ställen på flygplatsen. 

7. Vatten

Innan ett konditionspass ser de flesta till att dricka ordentligt med vatten för att slippa huvudvärk och orka mer. Samma princip gäller vid flygresor. Trots att de flesta sitter bänkade under större delen av resan förlorar de mycket vatten på grund av lufttrycket. Det är därmed viktigt att fylla på vätskenivån.

LÄS MER: Så slipper du passagerare som breder ut sig på planet