Österlen i Skåne har gott om sevärdheter och är aldrig så vackert som på våren och försommaren.
1 av 3: Österlen i Skåne har gott om sevärdheter och är aldrig så vackert som på våren och försommaren. Foto: SHUTTERSTOCK
Tre länder på tre dagar – med en kombinerad buss- och kryssningsresa hinner man se både Köpenhamn och Oslo.
2 av 3: Tre länder på tre dagar – med en kombinerad buss- och kryssningsresa hinner man se både Köpenhamn och Oslo. Foto: ADOBE STOCK
Upplev Norges bedårande natur och lär dig mer om andra världskriget under en bussresa till Telemark.
3 av 3: Upplev Norges bedårande natur och lär dig mer om andra världskriget under en bussresa till Telemark. Foto: SHUTTERSTOCK

5 härliga vårresor i Skandinavien med buss

Du behöver inte resa varken långt eller vara borta länge för att få en härlig upplevelse – oavsett intresse. Eller vad sägs om trandans i Sverige, vykortsvackra vyer i Norge eller shopping i Danmark?

Vi listar fem spännande bussresor under våren 2019 med Scandorama, Rolfs buss, Ekmanresor och Jörns. 

Trandansen vid Hornborgasjön – Ekmanresor och Rolfs buss

Den berömda parningsdansen vid Hornborgarsjön i Västergötland är ett säkert vårtecken. Under några få veckor flockas 20 000 tranor vid sjön innan de fortsätter mot häckningsplatserna norrut. Sammankomsten har lockat turister sedan 1950-talet. 

Från Stockholm arrangerar Ekmanresor 1st bussness class dagsresor 27 mars, 3 april och 8 april. Lunch på ditvägen och middag på hemvägen ingår i priset på 1 580 kronor.

Från Ulricehamn via Borås, Landvetter, Göteborg, Lerum och Alingsås arrangerar Rolfs flyg & buss dagsresor 3, 4, 5 och 8 april. Förmiddagsfika och besök på Falbygdens Ost, lunch i Vara och provsmakning hos Herrljunga Cider ingår också i priset på 645 kronor. 

LÄS MER: 15 svenska platser du måste se innan du dör 

Vill du se trandansen vid Hornborgarsjön? Ta med en kikare! Foto: LENNART REHNMAN

Köpenhamn och Oslo – Ekmanresor 1st bussness class

Tre länder på tre dagar – det är inte omöjligt när man kombinerar bussresan med en kryssning. Lämna Sverige för sightseeing i Köpenhamn, strosande i Oslo – och taxfree- shopping däremellan. Förutom en kort rundtur i Köpenhamn sker utforskningen av städerna på egen hand.

Avresa från Stockholm 1 april. Del i insides tvåbäddshytt, 2 frukost och 2 måltider ingår i resans pris på 2 580 kronor.

LÄS MER: 7 härliga weekendtips i Köpenhamn

Bussturen till Oslo följs av en kryssningstur till Köpenhamn, och sedan tillbaka samma väg. Foto: Colourbox

Österlen – Rolfs flyg & buss

Pricka av en mängd av Österlens smultronställen på tre dagar: Simrishamn, Brösarp, Kivik, Kåseberga och Ystad. Vid Kåseberga finns möjlighet att gå upp till Sveriges bäst bevarade skeppssättning Ale stenar och i Ystad blir det stadspromenad med en lokal guide. 

Resan går från Ulricehamn via Borås, Göteborg, Falkenberg och Halmstad 5 maj. 2 övernattningar i dubbelrum, 2 frukostar, 2 middagar och utflykter ingår i priset på 2 695 kronor. 

Fler turer anordnas under sommaren och hösten: 18 augusti och 1 september.

LÄS MER: 7 måsten du inte vill missa på Österlen i sommar

Vandra i Ystads kullerstensgränder. Foto: SHUTTERSTOCK

Nordkap med Lofoten – Scandorama

En bussresa genom hela Sverige och in i Norge med höjdpunkter som Höga kusten, polcirkeln, Kiruna, Icehotel, Lofoten och Tromsö på vägen till Nordkap. På hemresan blir det även en tur in i Finland med besök hos tomten i Rovaniemi och hemfärd via Helsingfors.

Resan startar i Malmö 19 maj med påstigning vid en rad orter längs E4 ända upp till Stockholm. 11 övernattningar i dubbelrum, 1 övernattning i dubbelhytt, 11 frukostar, 5 middagar och utflykten till Nordkap ingår i resans pris från 12 495 kronor. 

Fler turer anordnas under sommaren: 2 juni, 7 och 21 juli samt 4 augusti.

LÄS MER: Petter Stordalens 10 favoritplatser i Norge 

Nordkap – Europas nordliga slutstation. Foto: ADOBE STOCK

Telemark med Telemarkskanalen & Rjukan – Jörns

Telemarkskanalen kallades för det åttonde underverket när den stod klar år 1892. Men innan den nås blir det i ett stopp i industriorten Rjukan, som spelade en avgörande roll under andra världskriget. I Telemark blir det besök på flera museer och återfärd till Sverige via färjan till Strömstad.

Avresa från Skåne, Halland och Västkusten 26 maj. 4 övernattningar i dubbelrum, 4 frukostar, 1 lunch, 4 middagar och inträden ingår i priset som startar på 8 295 kronor.

Gör en historisk resa till Telemark i Norge. Foto: SHUTTERSTOCK

LÄS MER: Upptäck Sveriges 15 världsarv – som de flesta inte vet om  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande