Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

19 måsten i Lissabon – Europas soligaste stad

LISSABON, PORTUGAL. I Lissabon hittar besökaren en bubblande matkultur, trendig shopping och ett högklassigt nattliv.

Och inte minst – Europas soligaste klimat med över 300 soldagar om året.

Av: Jonas Henningsson

Imponerande världsarv.

Foto: Istock

1 av 19

1. Mosteiro dos Jerónimos

Klostret och världsarvet Mosteiro dos Jerónimos är imponerande i sin storlek. Portalen vid ingången är 32 meter hög, och verkligt praktfull i sitt uttryck. Varenda kvadratmeter är pietetsfullt utsmyckad.

På Mosteiro dos Jerónimos tillbringade Vasco da Gama sin sista natt innan han gav sig ut på sin världsförändrande seglats 1497. Och här ligger da Gama begravd än i dag. På da Gamas dagar låg Mosteiro dos Jerónimos alldeles längs floden men i dag har vattnet dragit sig tillbaka några hundra meter. Platsen framför fylls av den fina trädgården Praça do Imperio. Inträdesbiljetten ger tillgång till både klostret och Belémtornet.

Praça do Império

mosteirojeronimos.pt


19 TIPS UR NYA BOKEN MITT LISSABON

Författaren Jonas Henningsson om boken:

"Mitt Lissabon handlar om staden och om mina favoritplatser i staden. Jag guidar till heta restauranger och barer, till trendiga butiker, historiska platser och sevärdheter. Den handlar om musiken, om kulturen och om möten med massor av spännande människor.

Jag är journalist och fotograf och har rest till och skrivit om Lissabon i 25 år, det är verkligen en av mina favoritstäder som jag alltid återvänder till. Boken släpptes den 8 augusti på Karavan reseguider."

Bläddra vidare i artikeln för nästa tips!

1 av 19