Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

18 bästa tipsen för en lyckad weekend i London

LONDON. Shoppa loss, njut av en pint lager eller scones med te och kolla in några av världens mest kända sevärdheter.

London överraskar även den som redan känner staden – det finns alltid något nytt att upptäcka.

Foto: Shutterstock

1 av 18

1. Jack The Ripper & Whitechapel

Londons långa historia har gett grund till flera olika guidade promenader. En av de mest kända och populära är den som bygger på den skräckinjagande gåtan om en av stadens mest fruktade seriemördare, Jack the Ripper.

Det har stundtals varit så många guidade turister i området att invånarna klagat över turistinvasionen. Under turen tas du med tillbaka till slutet av 1800-talet i East End, du får följa mördarens offers fotspår i Whitechapel och besöka puben The Ten Bells där mördarens offer sägs ha druckit.

T-bana: Whitechapel


RESFAKTA: LONDON

Resa hit: Flera bolag flyger från Stockholm, Göteborg och Kastrup direkt till Londons flygplatser Heathrow, Gatwick eller Stansted. Bokar du i god tid kan du hitta tur och returbiljetter med SAS, British Airways eller Norwegian för omkring 1 000 kronor.

Bästa tiden: London är en stad du kan besöka året runt, det finns en enda lång säsong här. Vintrarna är så klart lite kyligare och kan vara regniga.

Restid: Flygtid omkring två timmar. Från flygplatserna tar det ungefär en timme till centrala London.

Tidsskillnad: -1 timme.

Språk: Engelska.

Valuta: Brittiska pund GBP. 1 pund = cirka 11:40 kronor (Mars 2018).

Prisnivå: Enligt Forex semesterindex för 2015 har London 142 mot Stockholms 100. Det är dock ofta rea i London, vilket gör att du kan göra fynd. Restaurang- och kafébesök är oftast något billigare.

Bra att veta: Det kan vara bra att ha en del kontanter, eftersom många taxibilar inte tar kort. Dessutom tar mindre butiker och kaféer ut avgift för mindre kortköp.

Ta dig runt: Skaffa ett Oystercard och ladda med valfritt belopp. Undersök om det blir billigare för dig att ladda dagbiljetter för fria resor för flera dagar. Om du åker taxi - ta antingen en traditionell Londontaxi eller ladda ner och använd apparna Hailo eller Uber.

Läs mer: www.visitbritain.co.uk


 

Bläddra vidare för fler tips till London!

1 av 18