Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

15 härliga tips på favoritön Mallorca

MALLORCA. Sommarens populäraste ö är behaglig, bedårande och behändig i sin storlek. I över 20 år har Mallorca-kännaren och Allt om Resors medarbetare Elisabet Garcia besökt ön, här delar hon med sig av några favoriter.

Ett koncentrat av chica butiker, designhotell, barer och restauranger hittar du i La Lonja.

Foto: Binge Eliasson, BE INSPIRED

1 av 15

1. Palma – ett Barcelona i miniatyr

Öns lilla huvudstad är ett slags Barcelona i miniatyr. Krogar och barer i världsklass, en shopping som omfattar allt man kan önska och hotell från budget till glammigaste lyx.

Precis som i Barcelona flockas turisterna i stadens citykärna, men tar man sig bara en bit bortom affärs- och shoppinggatorna hittar man siestalugna gränder med aptitretande dofter av vitlök, olivolja och tomater. Eller så lånar man en city bike och cyklar till någon av alla charmiga byar och härliga stränder som finns på båda sidor om stadskärnan.

Att allt fler vill åka till Palma har gjort att priserna har stigit, något som fört med sig att allt fler crème-de la-crème ses på stadens gator och torg eftersom de inte är lika priskänsliga som vanliga turister. Det är alltså inte längre priserna som gör Palmas restaurang- och shoppingutbud så fantastiskt, i stället är krogarnas kreativa kvalitetskök och alla roliga butiker med kollektioner och ett sortiment du inte hittar hemma som gör staden så populär.

Missa inte: Ett koncentrat av chica butiker, designhotell, barer och restauranger hittar du i La Lonja, de gamla kvarteren som är Palmas pulserande hjärta.

1 av 15