Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

14 platser du inte vill missa i Polen

Polen blir allt populärare som turistland och landet söder om Sverige har mycket att erbjuda. Sevärdheter blandas med bra restauranger och härliga saker att göra och uppleva.

Allt om Resor listar våra favoriter i 14 städer och regioner som du inte bör missa – från självklara resmål som Warszawa, Gdansk och Krakow – till mer okända pärlor som Gmina Bielawy och Kudowa Zdroj.

I Warszawa erbjuds mängder med gratisturer.

Foto: FOTOLIA

1 av 14

1. Warszawa

Polens huvudstad är också landets största och mest levande stad. Lazienkiparken mitt i staden ger en oas av grönska och är ett perfekt alternativ till avkoppling i den stora staden.

Inne i parken verkar samtliga av djuren ha blivit tama med åren. Om du råkar ha nötter på dig så kommer ekorrarna att komma och ta dem ur handen på dig. Där spatserar också stora och stolta påfåglar som ibland kan bli väldigt närgångna.

Ett av de senaste tillskotten av museum i staden är Polin. Museet beskriver judarnas historia genom tiderna och är värt att besöka.

Warszawa är nog den stad som erbjuder mest gratisturer (med modifikation) av alla städer i Polen (www.freewalkingtour.com/warsaw/). Du kommer till en plats vid en utsatt tid och följer med en lokalbo på en guidad tur. Efter turen så väljer du själv hur mycket pengar du tycker att turen var värd.

Ta sig runt: Kollektivtrafiken är välutbyggd och välfungerande. Mitt i centrala delarna går det med fördel att promenera.

Resa hit: LOT, Ryanair och Wizzair från Stockholm och Göteborg. Wizzair från Malmö och från Köpenhamn flyger LOT och SAS.


LÄS MER: 15 tips för en weekend i Warszawa

1 av 14