Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

14 nya spännande weekendstäder i Europa 2017

Hela västra Europa är ju som gjort för en weekendresa. Men den här gången tipsar vi inte om de största städerna eller de självklara weekenddestinationerna utan lite mindre kända resmål. Det finns många spännande städer och sköna platser i Italien, Spanien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Schweiz och Grekland att upptäcka även om man bara har en helg på sig.

Här är 14 nya spännande weekendstäder 2017.

 

LÄS MER: Betyg på stora resväskor – stort test med alla populära märken

 LÄS MER: Bästa ryggsäckarna för resan – stort test

Oxfords magnifika universitetsområde är världsberömt.

Foto: Shutterstock

1 av 14

1. Vandra mellan Oxford och London

ENGLAND. Detta är ett weekendtips för dig som vill uppleva något annorlunda och som har möjlighet att plussa på någon extra dag så att det blir en långhelg. The Thames Path är en charmig vandringsled som följer floden Themsen 294 kilometer från Cotswold i väster genom den engelska landsbygden rakt in i hjärtat av London.

På vägen passerar man historiska städer och pittoreska byar. Vandringsleden, som är utan backar, passar även ovana vandrare. Sträckan mellan Oxford och London är cirka 15 mil och görbar från en torsdag till en söndag, om man tar tåget vissa sträckor. Bor gör man på bed & breakfasts och äter på pubar utmed vägen.

Mer info: nationaltrail.co.uk/thames-path. Bäst tid att göra denna vandring är givetvis under sommarhalvåret.

RESFAKTA

Restid: 2 timmar och 30 minuter med direktflyg från Stockholm till London, Heathrow flygplats. 2 timmar med direktflyg från Göteborg eller Köpenhamn. Cirka 50 minuter med buss från Heathrow flygplats till Oxford.

Prisindex: 3-5.

1 av 14