Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

14 härliga weekendstäder – hitta din favorit

WEEKENDRESOR. Få saker ger så mycket energi som att åka bort över en helg, byta värld en stund och få nya impulser. En weekendresa behöver inte heller kosta skjortan.

Vi tipsar om 14 olika städer – från billiga resor till Gdansk, närliggande Köpenhamn, trendiga Lissabon och Malaga – till klassiker som Dublin och Rom.

Vilken stad blir din nya weekendfavorit?

 

 LÄS MER: Bästa ryggsäckarna för resan – stort test

LÄS MER: Betyg på kabinväskor/handbagage – stort test med alla populära märken

I Nyhavn ligger uteserveringarna tätt.

Foto: Shutterstock

1 av 14

1. Köpenhamn

En weekendresa till Köpenhamn handlar om hygge, spännande stadsdelar och restauranger i världsklass.

För att komma ut till den större världen för en helg räcker det med att besöka Köpenhamn. Staden ligger nära men känns långt borta i fråga om upplevelser och uppfriskande kulturskillnader. Fläkten från kontinenten är som bekant klart märkbar här.

Givetvis har Köpenhamn sevärdheter som räcker längre än två dagar, men frågan är om inte staden som allra bäst lämpar sig för slumpvisa upptäcktsfärder. Lämna gärna Ströget och Vesterbro för en stund och orientera dig i mer förbisedda stadsdelar som Frederiksberg och Norrebro. De är fulla av liv och hygge, det danska ordet för mysighet som snabbt håller på att bli ett internationellt gångbart begrepp för något ovanligt trevligt.

Missa inte: Maten förstås. En visit i Köpenhamn minns man för måltiderna i Skandinaviens, och möjligen faktiskt hela världens, bästa matstad. Ett tips i Frederiksberg är Mielke & Hurtigkarl, vars avsmakningsmenyer är en härlig resa i sig själv.

www.mhcph.com

LÄS MER: 12 tips för en weekend i Köpenhamn

1 av 14