Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

13 nya insidertips på Gran Canaria

Vinbarer, kulinariska krogar, charmiga hotell och en city-beach i världsklass – Gran Canaria är så mycket mer än ett svenskt sol- och badparadis. I flera decennier har Allt om Resors medarbetare Elisabet Garcia Dahlbäck regelbundet rest dit, här tipsar hon om 13 utvalda favoriter på det nya Gran Canaria.

På Eco-lodge Redondo de Guayedra odlas det mango och så finns det en uppvärmd pool.

Foto: Binge Eliasson

1 av 13

1. Eco-lodge Redondo de Guayedra

Drygt tio minuters bilfärd söder om fiskebyn Puerto de las Nieves har en förmögen advokat förvärvat en stor del av den orörda västkusten som döpts till Costa Tamadaba. I sin satsning på hållbar turism har han intill havet låtit anlägga en fridfull eko-lodge längst ner i en palmklädd dalgång där det odlas potatis, grönsaker, avokado, mango, papaya och majs.

Hit kommer man framför allt för att koppla av i en orörd och mededativ miljö ackompanjerad av vindarna sus, fågelkvitter och kacklande gäss som tillsammans med höns och åsnor utgör en del av Guayedras boskap. Om rastlösheten kommer krypande finns såväl tennisbanor, klättervägg, gym, vandringsleder, strand och en uppvärmd pool. Här finns också en restaurang vars kök tar hand om det som odlas på fincan. Priser lägenhet för 3 personer från 1 900 kronor med frukost.

Hitta hit: Carretera Agaete – La Aldea km 5,2, Guayedra

redondodeguayedra.com


RESFAKTA:

Resa dit: Reguljärflyg, ofta byte i Madrid eller Barcelona. Lågprisflyg vissa säsonger. En chartervecka från 4 500 kr per person del i dubbelrum. Det går att hitta billigare resor om man är ute i god tid, men också under lågsäsong.

Bästa tiden: Året runt.

Restid: Direktflyg cirka 5,5 timmar.

Tidsskillnad: - 1 timme.


Språk: Spanska, engelska fungerar också hyfsat.

Valuta: Euro.


Prisnivå:
 Turistorterna är dyrare än övriga ön där priserna är lägre än i Sverige.
 En kopp kaffe 10 kronor, ett glas vin 30 kronor, finmiddag med bubbel och vin, cirka 400 kronor.

Ta dig runt: Hyrbil, taxi eller buss. Vägarna är bra skyltade och i gott skick. Bussnätet är bra utbyggt och det taxi kostar halva priset mot hälften i Sverige.

Bra att veta: Östkusten drabbas mer av regn än västkusten som är soligare. Passadvindarna för ofta med sig moln över norra ön, den är därför mycket grönare än södra.

Mer info: grancanaria.com, grancanaria.nu

1 av 13