Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

12 bästa resmålen i Spanien

Spanien är och förblir ett av våra mest omtyckta resmål. Skälen är många. Här finns sol och stränder, sevärdheter och städer, god mat och massor med saker att göra. I den här guiden tipsar vi om weekendstäder som Madrid och Barcelona, klassiska destinationer som Mallorca och Malaga, samt en rad mer okända spanska pärlor som bara väntar på att bli upptäckta. Här är Spaniens topp 12-lista!

 

ANNONS: Jämför och hitta billigaste hotellen runt om i Spanien – prisgaranti på Momondo (EXTERN LÄNK)

Malagueta, stranden mitt i Malaga.

Foto: Shutterstock

1 av 12

1. Malaga

Södra Spaniens nya huvudstad.

Fantastiska Sevilla får ursäkta. Malaga börjar alltmer kännas som södra Spaniens nya huvudstad. Tidigare sågs staden med viss rätt som ett lättviktigt resmål där man bytte transportmedel. I dag har Málaga har genomgått en förvandling och utvecklats till en sydeuropeisk metropol för kultur, mat och livsnjutning. Man kan numera inte gå många meter i denna stad utan att stöta på en nyöppnad konsthall eller ännu en förträfflig bar med gastrotapas. Inte konstigt att många väljer att bada vid stadens egna stränder och njuta av alla dessa nya möjligheter.

Samtidigt behåller förstås Malaga sitt strategiska läge. Costa del Sol börjar praktiskt taget där staden slutar och åt andra hållet tar alltmer populära Costa Tropical vid.

Ej att förglömma är det också nära till tre av Spaniens allra främsta utflyktsmål: Staden Ronda (som ingen Spanien-resenär bör missa), det moriska palatset Alhambra i Granada (en av Europas stora sevärdheter) och leden Camino del Rey (en spektakulär vandring längs väggarna i El Chorro-ravinen).

Hitta hit: Både reguljärflyg, inrikesflyg och paketresor. Även bra snabbtåg från Madrid, dessutom en populär kryssningshamn.

malagaspanien.se

1 av 12