Annons
X
EXPRESSEN.SE
Allt om resor>Resmål>Asien

Publicerad 8 okt 2007 11:56

Uppdaterad 27 maj 2010 12:40

Utmärkta stränder i Khanom

Långa avstånd. Khanom-stranden vid Khanom, en halvtimme öster om Surat Thani i södra Thailand.

Långa avstånd. Khanom-stranden vid Khanom, en halvtimme öster om Surat Thani i södra Thailand.

Foto: MICHAEL TÖPFFER

Utmärkta stränder men långa avstånd. Hyr bil eller motorcykel och upptäck regionen. Nästan inga västerlänningar syns till.
Khanom ligger en halvtimme öster om Surat Thani i södra Thailand, ute på den yttersta spetsen där fastlandet svänger av söderut. Khanom är en ganska etablerad turistort bland thailändare men västerlänningarna är få. Det finns en handfull hotell längs huvudstranden med samma namn men avstånden är långa.
Av Fritidsresors tre hotell testade RES Khanom Golden Beach Hotel vilket var ett utmärkt val, och också det billigaste av bolagets alternativ. Maten var förstklassig och miljön enkelt thailändsk – även om hotellet i sig är ganska modernt med både pool och internet.
Detta hotell känns betydligt mer ”Thailand” än lyxalternativet Racha Kiri Resort & Spa som mest påminner om en lyxresort var som helst i världen. Dessutom känns stranden betydligt bättre vid Khanom Golden Beach Hotel.

Ut och upptäck regionen

Även i Khanom finns mycket att upptäcka men man måste ha ett fordon. Be hotellet fixa en bil och utforska regionen. Strax norr om Khanom-stranden ligger en ännu finare strand, med två små mysiga fiskerestauranger som är så billiga att man skäms när man ska betala och räkorna så färska att de nästan hoppar på tallriken.
Återigen: Festprissar ska undvika Khanom. Utbudet av hålligång är obefintligt. Det mest spännande är att sitta på stranden mitt i natten tillsammans med sin älskade och titta på stjärnorna och höra vågorna slå mot stranden.

ELISABETH MONTGOMERY