1 av 3 Foto: Istock
2 av 3 Foto: Istock
3 av 3 Foto: Istock

Turisterna förstör – nu stängs hel ö i Thailand

Thailand har blivit för populärt som turistmål.

Många av landets vackraste platser förstörs av för många besökare.

Nu stängs en hel nationalpark av för att inte gå under.

Kusten, stränderna och korallreven runt ön Koh Tachai utgör en del av regionens nationalpark, men nu blir det förbjudet för turister att resa hit.

Miljön och naturresurserna här är nu allvarligt hotade av den massiva turismen i området enligt chefen för Thailands nationalparker.

Därför har man tagit beslutet att stänga av parken för gott. Undantaget är två populära dykplatser.

- Vi måste stänga av för att låta miljöerna båda på land och i havet återhämta sig utan att störas av turism och innan det är för sent, säger parkchefen Tunya Netithammakul till Bangkok Post.

Koh Tachai kommer hållas stängd

Enligt experter klarar öns stränder av upp mot 70 gäster samtidigt, men i många fall har det varit över 1000 solbadare på plats samtidigt.

Alla Thailands marina nationalparker stängs på grund av monsunperioden den här veckan och står stängda fram till den 15 oktober. Men till skillnad från de andra parkerna kommer den vid Koh Tachai inte att öppnas åter i oktober.

 

Källa: Bangkok Post

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande