Turister kastade sten på panda – ville väcka den

Videon är inspelad i Peking Zoo's gamla pandapaviljongen.

Foto: Shutterstock

1 av 2: Videon är inspelad i Peking Zoo's gamla pandapaviljongen.

Pandor är en av de viktigaste symbolerna för Kina och djuret sägs representera vänskap och fred.

Foto: Shutterstock

2 av 2: Pandor är en av de viktigaste symbolerna för Kina och djuret sägs representera vänskap och fred.

Pandor är en av de viktigaste symbolerna för Kina och djuret sägs representera både vänskap och fred. Men det hindrade inte två turister på Peking Zoo från att kasta stenar på jättepandan Meng Da. 

Andra har också läst

Pandan Meng Da låg och latade sig på Peking Zoo när två turister kom förbi. Daily mail skriver om händelsen som utspelade sig kort därefter. Turisterna, som var missnöjda över det lugna tempot, ville enligt andra besökare, ”väcka” Meng Da och började därför kasta stenar på henne. Händelsen fångades på film av en annan besökare och publicerades på Kinas version av Twitter, Weibo, där den drog mer än 100 miljoner träffar.

LÄS MER: Verklighetens Dumbo dog innan han kunde räddas 

Uppmanar besökare att observera djur på ett ”civiliserat” sätt

Videon är inspelad i djurparkens gamla pandapaviljongen, som byggdes 1989 för att fira de asiatiska spelen som gick av stapeln 1990, där den kinesiska huvudstaden stod som värd. 

En talesman för djurparken berättade för The Beijing News att djurhållarna rusade till platsen direkt efter för att förhindra fler turister från att kasta in föremål i inhägnaden. Djurparken meddelade också att pandan Meng Da är oskadd och inte verkar ha påverkats nämndvärt av händelsen. 

För att förebygga liknande händelser planerar nu Peking Zoo att renovera pandapaviljongens område och uppmanar samtidigt besökare att observera djur på ett ”civiliserat” sätt.

https://youtu.be/jo4aU9fHZ78

LÄS MER: Blixten slog ned i djurparken – två giraffer hittade döda 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande