Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Thailands bästa stränder

Det bästa med Thailand är stränderna!

Thailand erbjuder så många olika slags upplevelser att det är svårt att tröttna på landet. Här finns Krabis karakteristiska sockertoppsberg i kalksten och Koh Lantas långa stränder och oslagbara solnedgångar. Här finns shoppingutbudet, nattlivet och restaurangerna i Phuket, liksom mindre och lugnare öar som Koh Kradan och Koh Bulone.

Närheten till Bangkok gör Koh Samed och Koh Chang till extra intressanta alternativ, och söder om dem hittar vi bland annat Koh Phangan som är en riktig paradis-ö med många fina platser att upptäcka.

Allt om Resor guidar dig till 10 fantastiska, thailändska stränder utan inbördes ordning.

Krabi erbjuder en fantastisk natur. Här är finfina Phra Nang beach.

Foto: SHUTTERSTOCK

1 av 10

1. Phra Nang beach, Krabi

KRABI, THAILAND. Med de karakteristiska kalkstensklipporna omkring och turkosblått hav utanför... Ja, det är svårt att inte trivas på Phra Nang.
Stranden är dessutom anmärkningsvärt ren vilket tyvärr inte alltid är fallet i Thailand.


Phra Nang ligger ungefär 20 minuters båtresa från Ao Nang, på den södra delen av Railay Bay. Stranden går också att nå till fots från östra Railay. Som på så många andra platser är det morgnar och sena eftermiddagar som gäller om man vill ha lugn och ro. På dagarna stannar många utflyktsbåtar till här, liksom långsvansbåtar som kommer med snacks, dricka och frukt som säljs till turisterna.

Mycket populär plats för klättrare, vilket gör att man från sin handduk på stranden kan få nöjet att titta på när de äventyrligare ger sig i kast med de stupande bergväggarna intill.

Landskapet som Krabi och dess öar och stränder erbjuder är verkligen magnifikt. Andra tips för vackra strandupplevelser är Koh Poda, Koh Hong och Koh Pak Bia.

1 av 10