Sri Lanka erbjuder gratis turistvisum till svenskar

Sri Lanka har vunnit många respriser för dess skönhet, rika djurliv och fantastiska natur.

Foto: Shutterstock

1 av 3: Sri Lanka har vunnit många respriser för dess skönhet, rika djurliv och fantastiska natur.

Efter terrordåden i april sjönk turismen med 71 procent.

Foto: Shutterstock

2 av 3: Efter terrordåden i april sjönk turismen med 71 procent.

Nu vill Sri Lanka locka tillbaka turister till landet med hjälp av gratis visum.

Foto: Shutterstock

3 av 3: Nu vill Sri Lanka locka tillbaka turister till landet med hjälp av gratis visum.

Till följd av de tragiska terrorattackerna i Sri Lanka i år har turismen minskat dramatiskt. Nu vill landet få tillbaka turister och erbjuder därför gratis visum till medborgare från ett flertal länder, rapporterar Lonely Planet.

Andra har också läst

Sri Lankas startade året mitt i en turistboom. Antalet turister ökade med 12 procent under 2018 jämfört med föregående år och landet ansågs vara ett hett resmål på grund av dess skönhet, rika djurliv och fantastiska natur. Men efter terrordåden som inträffade i april i år och kostade 263 människor livet, stannade turismen i landet av. Länder, inklusive Sverige, avrådde resor till landet och Sri Lankas turism sjönk med 71 procent. 

LÄS MER: 17 måsten du inte vill missa på Sri Lanka 

Turistvisumet kommer gälla i 30 dagar

Nu är restriktionerna kring resor till landet upphävda och Sri Lanka kämpar med att få turisterna tillbaka. Ett led i arbetet är att erbjuda gratis visum till medborgare från 48 länder. Förutom Sverige gäller erbjudandet också besökare från bland annat USA, Australien, Kanada och Thailand.

– Erbjudandet kommer att gälla i sex månader och regeringen kommer att bedöma inkomstbortfallet från visum efter sex månader, säger en tjänsteman vid turistutvecklingsministeriet till Reuters.

Tidigare fick svenskar betala cirka 300 kronor för ett visum som var giltig i 30 dagar. Men från och med 1 augusti i år blir det alltså gratis och turister behöver heller inte ansöka om visum i förväg. 

LÄS MER: Sri Lanka – fantastiska kulturarv och vilda djur 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande