1 av 3: Du kan till och med kolla på fiskar när du sitter på muggen
Det lilla blå båtskjulet har blivit en populär bild på Instagram.
2 av 3: Det lilla blå båtskjulet har blivit en populär bild på Instagram. Foto: Adobe stock
Nu tvingas staden lägga drygt 2,6 miljoner kronor på toaletter till besökarna.
3 av 3: Nu tvingas staden lägga drygt 2,6 miljoner kronor på toaletter till besökarna. Foto: Adobe stock

Populära turistmålet en säkerhetsrisk för besökarna

Just nu vallfärdar turister till Perth för att ta kort på ett Instagram-vänligt litet trähus. Något som tvingat staden till att satsa drygt 2,6 miljoner kronor på faciliteter till besökarna.

Den mest fotograferade platsen i Perth just nu är inget monument eller ett spektakulärt konstverk. Det är Crawley Edge Boat Shed, ett ljusblått trähus som många i lokalbefolkningen passerar varje dag utan att ens tänka på det.

CNN travel skriver om huset, som på grund av sin stora spridning på Instagram, nu blivit en sevärdhet för mängder av fotosugna turister. Till skillnad från många av stadens populära tursistmål ligger Crawley Edge Boat Shed på en ganska anonym plats - långt ifrån toaletter och andra faciliteter.

https://www.instagram.com/p/BwES4ldnOFG/?utm_source=ig_embed

LÄS MER: Populära vagnen stänger – efter vågade bilderna 

Turisterna är en säkerhetsfara

För att besöka båtskjulet, parkerar de flesta turister på närliggande bostadsgator för att sedan korsa en större väg till fots. Vägen är en ganska stor genomfart med bilar i bägge riktningar - vilket gör att turister som korsar vägen både utsätter sig själva och bilarna för fara. 

Den 28 maj träffades Perths kommunalråd för att besluta hur de skulle agera runt den stadiga strömmen turister som plötsligt kommit för att besöka båtskjulet. 

– Det har varit en ökning under de senaste åren av besökare på området, med resebussar och bilförare som stannar här för fotomöjligheter, meddelade kommunalrådet till CNN. 

Ska spendera drygt 2,6 miljoner på toaletter

De poängterade också det faktumet att den närmaste offentliga anläggningen låg 2,4 kilometer bort och att kissnödiga turister i stället riktat in sig på till en närliggande restaurang. För att lösa problemet har bestämde rådet att bygga Perths första soldrivna toalett.

Den är beräknad att kosta drygt 2,6 miljoner svenska kronor att installera och sedan ytterligare 94 000 kronor varje år i underhåll.  

https://www.instagram.com/p/BweLKtBFdXg/

LÄS MER: Turister flockas vid Paris mest instagrammade gata 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande