Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kolla in undervattenslivet på Phuket Aquarium.
Kolla in undervattenslivet på Phuket Aquarium.
Kolla in undervattenslivet på Phuket Aquarium.
1 AV 2
Det ska du tänka på innan och under resan till Thailand – reseexperten tipsar
2 AV 2
Kolla in undervattenslivet på Phuket Aquarium.
Foto: Shutterstock

Phukets bästa aktiviteter – när du tröttnat på stranden

Har du väl tagit dig ända till Thailand och Phuket kanske din första tanke inte är att krypa in under tak någonstans. Men, det kanske kommer en dag då du tröttnat både på stranden och solen. Misströsta inte, det mycket att göra på ön – här är de bästa tipsen från The Taiger!

Det kan ju också vara så att du har lite otur med vädret. När det regnar på Phuket så vräker det verkligen ner. Regnskurarna är korta men intensiva. Som tur är håller sig temperaturen ändå kring 30 grader, och en plastponcho kostar inte många baht i den lokala supermarketen eller på 7-Eleven. Här är några tips på vad du kan göra när det inte är läge att ligga vid stranden.

1. Siam Niramit

En av öns bästa shower – en fantastisk föreställning om thailändsk historia och kultur som passar för hela familjen och som själva kallar sig ”one of the largest scene productions in the world”. Sant eller ej - döm själv. Före showen går det att äta en internationell buffé och kolla på thaiboxningsmatcher. Showen körs oavsett väderlek. Pris från 500 kronor per biljett.

Mer info: siamniramitphuket.com

Siam Niramit är en av de bästa showerna i Phuket. Foto: Shutterstock

2. Jungceylon and Central Shopping Centres

Att besöka ett shoppingcenter är en perfekt aktivitet om du tröttnat på stranden. Phukets största är Central Festival och den närliggande Central Floresta mitt på ön, samt Jungceylon och Central (på andra sidan gatan) i Patong. Båda har mängder av butiker och restauranger. Både Jungceylon och Central Festival har dessutom biografer där du kan se samma filmer som hemma för 75 kronor och uppåt. Och på onsdagar är det halva priset!

Mer info: jungceylon.com, phuket.com/shopping/central-festival.htm

Jungceylon är ett av Phukets största shoppingcenter. Foto: Shutterstock

3. Elephant Jungle Sanctuary

Elephant Jungle Sanctuary på Phuket är ett hem för pensionerade elefanter, uppdelat på tre läger på olika platser på ön. Det anses som ett av de bästa elefantreservaten i Thailand. Det är visserligen en utomhusaktivitet, men du kommer ändå bli blöt när du tvättar elefanterna så du kan lika gärna passa på när det regnar. Och elefanter älskar väta!

Mer info: elephantsanctuarythailand.com/phuket

Turister matar en elefant på Elephant Jungle Sanctuary på Phuket. Foto: Shutterstock

4. Spela bowling

SF Strike Bowl ligger på tredje våningen på Jungceylon Shopping Complex i Patong och har 16 banor samt möjlighet att beställa mat och dryck. Här finns också ett lekrum för barnen och en modern bio med de senaste filmerna.

Mer info: jungceylon.com

Att spela bowling är en perfekt aktivitet när det regnar. Foto: Shutterstock

LÄS MER: Old Phuket Town – en av Asiens charmigaste städer 

5. Phuket Aquarium och Aquaria Phuket 

Phuket Aquarium, beläget på Panwa Beach på Phukets sydspets, är ett perfekt ställe att tillbringa en regnig dag på. Ta med barnen och låt dem kolla in tusentals exotiska fiskar, sköldpaddor, krabbor, sjöhästar etc. Allra häftigast är att gå genom tunneln som omger dig med hajar och andra marina djur. Det splitternya Aquaria Phuket som öppnade hösten 2019 ligger mitt på ön, i shoppingcentret Central Floresta. Med över 25 000 fiskar, pingviner och andra djur är det Thailands största akvarium. Inte ens sjöjungfrur saknas!

Mer info: phuket.com/magazine/phuket-aquarium.htm, aquaria-phuket.com

På Phuket Aquarium finns tusentals djur från den marina världen. Foto: Shutterstock

6. Phuket Trickeye Museum

Jättekul museum där man både har roligt på plats och minst lika roligt när man kollar på bilderna efteråt. Med hjälp av en speciell teknik för optiska illusioner ser tvådimensionella målningar ut att vara i 3D, och besökarna kan bokstavligen kliva in i verken, med kul resultat. En stor favorit för barnen – och perfekt för en regnig dag. Glöm inte kameran eller mobilen!

Mer info: phukettrickeyemuseum.com

https://www.instagram.com/p/Bk1e7MyAfus/

7. Gå på matlagningskurs

Många pratar om att lära sig laga thaimat när de är i Thailand, men få sätter planerna i verket. Många stora hotell på Phuket har matlagningskurser, och en av de bästa är Blue Elephant i Phuket Old Town, där man lagar fyra–fem rätter tillsammans med en av restaurangens kockar. Är man med på morgonen börjar dagen med att man får följa med en kock till marknaden för att välja ut de bästa råvarorna. Kursen avslutas med diplomutdelning och en middag på restaurangen, där man kan smaka både på resultatet av sin egen matlagning och andra thailändska rätter. Kostar från 900 kronor för en halvdagskurs och från 1 600 kronor för två halvdagar.

Mer info: blueelephant.com/cooking-school-phuket

Varför inte passa på att lära dig laga thaimat när de ändå är på plats? Foto: Shutterstock

LÄS MER: Phukets okända pärla – ett paradis bortom turismen