Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Phuket – från paradisstränder till pittoreska stadsdelar

PHUKET, THAILAND. Phuket är en vinterfavorit för många.

Ett perfekt resmål för dig som gillar kombinationen av paradisstränder och liv och rörelse.

Patong, Kamala, Karon och Kata är de mest kända stränderna, och även Bang Tao och Surin har kommit som starka utmanare när det gäller turismen de senaste åren.

Men det finns många fler stränder att upptäcka, saker att göra och sevärdheter att bocka av.

Här är vår guide med 12 tips till Phuket.

Solnedgången på Promthep cape är något alldeles extra.

Foto: SHUTTERSTOCK

1 av 12

1. Promthep cape

Thailands största ö har många ansikten. Det som kan verka ganska hetsigt vid en första anblick är bara en liten del. För här finns fantastiska stränder, rolig shopping, restauranger av hög klass, kultur och intressanta utflyktsmål.

Visst, det finns också en hel del trafik och på vissa platser samlas mycket folk och det kan upplevas trångt här och var. Men ön är stor och erbjuder så otroligt mycket!

Något som är fantastiskt med Phuket är utbudet av mat och dryck i toppklass. Det gäller både om man väljer någon av de mer exklusiva restaurangerna eller håller sig till gatumaten som serveras i marknadsstånd för en billig peng. Råvarorna är ofta riktigt fina, inte minst fisk och skaldjur som alltid finns att få tag på av riktigt god och välsmakande kvalitet.

Nattliv är heller inget problem att hitta på Phuket, och den som vill ha stort utbud av barer och nattklubbar tar sig förslagsvis till Bangla road i Patong.

Om du tröttnar på kommersen på turistorterna finns alltid möjligheten att ta en buss eller taxi till Phuket stad, vilket absolut rekommenderas. Här är atmosfären och tempot ett helt annat, och det är både avkopplande och intressant att strosa runt i stadens vardagsliv, besöka marknader och äta riktigt gott på någon av restaurangerna.

Phuket är också en perfekt utgångspunkt för utflykter eftersom det både går att färdas med båt i flera riktningar och på land.

Här är 12 saker du inte får missa när du är där!


1. Promthep cape

Solnedgången är riktigt fin att beskåda här på Phukets södra spets. Ta med en egen liten picknick, varför inte med färska frukter och svalkande dryck, och njut av skådespelet över havet.

Du kommer knappast att vara ensam - platsen är en populär turistattraktion, men i det här fallet finns det en sevärd anledning till varför det är så.

Naturen skapar vackra vyer som glöder i det mjuka ljuset när solen börjar sjunka.

Området omkring är stort, och det är välskött och här finns både elefantstatyer, souvenirbutiker och restauranger. Turistigt, ja. Men är man förberedd på det och inte förväntar sig att kunna njuta av solnedgången helt på egen hand så är det en trevlig upplevelse.

Hitta hit: Phukets sydspets.

1 av 12