Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
E-cigaretter är förbjudna i Thailand sedan tre år, men få turister vet om det. Därför går en brittisk reseagent nu ut med en varning.E-cigaretter är förbjudna i Thailand sedan tre år, men få turister vet om det. Därför går en brittisk reseagent nu ut med en varning.E-cigaretter är förbjudna i Thailand sedan tre år, men få turister vet om det. Därför går en brittisk reseagent nu ut med en varning.
Turister som röker e-cigaretter i Thailand riskerar tio års fängelse eller dryga böter, skriver det brittiska utrikesdepartementet på sin hemsida.Turister som röker e-cigaretter i Thailand riskerar tio års fängelse eller dryga böter, skriver det brittiska utrikesdepartementet på sin hemsida.Turister som röker e-cigaretter i Thailand riskerar tio års fängelse eller dryga böter, skriver det brittiska utrikesdepartementet på sin hemsida.
1 AV 3
Det ska du tänka på innan och under resan till Thailand – reseexperten tipsar
2 AV 3
E-cigaretter är förbjudna i Thailand sedan tre år, men få turister vet om det. Därför går en brittisk reseagent nu ut med en varning.
Foto: ADOBE STOCK
3 AV 3
Turister som röker e-cigaretter i Thailand riskerar tio års fängelse eller dryga böter, skriver det brittiska utrikesdepartementet på sin hemsida.
Foto: ADOBE STOCK

Okänd lag i Thailand kan ge turister 10 års fängelse

En okänd lag i Thailand kan ge turister upp till tio års fängelse.

Eller tusentals kronor i böter.

Bara för en allt vanligare vardagsvana.

Det är en brittisk reseagent som går ut i tidningen The Independent och vill varna alla Thailandsturister. 

Trots stor erfarenhet av Thailandsresor var hon obekant med lagen ända tills hennes svåger nyligen blev bötfälld och inför hot om fängelse tvingades betala motsvarande 1 300 kronor till polisen i Bangkok.

Hans brott: att röka en e-cigarett.

E-cigaretter är förbjudna i Thailand sedan 2014. Förbudet omfattar införsel, bruk och försäljning av de allt populärare alternativen till de vanliga och mer ohälsosamma cigaretterna.

LÄS MER: Här förnedras turisten av thailändsk polis efter sex på stranden 

Varnar turister i Thailand för e-cigaretter

Det är inte helt ovanligt att se personer som röker e-cigaretter i landet, men rent formellt är allt innehav av dem strängt förbjudet.

Brittiska utrikesdepartementet varnar på sin hemsida för att ta med e-cigaretter och liknande till Thailand. "De kommer troligen att beslagtas och innehav kan ge böter eller upp till tio års fängelse. Att sälja eller bistå med e-cigaretter eller liknande är också förbjudet och kan leda till höga böter eller upp till fem års fängelse. Ett flertal brittiska medborgare har blivit arresterade för innehav."