Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Mons Kallentofts 11 insidertips till Bangkok

BANGKOK, THAILAND. Författaren Mons Kallentoft, 48, känner sig hemmastadd i färgstarka Bangkok.

Inte minst älskar han allt delikat det thailändska köket har att erbjuda.

Här är Mons 11 insidertips för den som vill njuta av Bangkoks bästa.

Text: Mons Kallentoft

Mons Kallentoft känner sig hemma i Bangkok.

Foto: Cornelia Nordström / Istock

1 av 11

1. Somboon Seafood

Bästa chilikrabban i Asien. Stor stökig thaikinesisk restaurang på Surawong Road. Fyra våningar och säkert tusen gäster om dagen. Stora sällskap vid stora runda bord som girigt och hungrigt snurras runt så alla får ta för sig. Ångad havsaborre, räkor friterade med koriander och chili och en svårslagen ostronomelett som thaikineserna tuggar i sig med avundsvärd aptit. En hel del av maten är stark så nackhåren förångas men det hör till. Särskilt den traditionella fisksoppan är galet stark. Thaisen dricker whisky med is till maten här, gör likadant du. Beställ in en hela Johnnie Walker Black Label och känn dig som en asiatisk stekare. Och ölen dricks även den med is, på strikt thaivis.

Adress: 169/7 Thanon Surawong, Suriya Wong, Bang Rak

1 av 11