Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Maldiverna, Japan och Filippinerna, drömresemål som inte är omöjligt om du planerar smart.
Maldiverna, Japan och Filippinerna, drömresemål som inte är omöjligt om du planerar smart.
Maldiverna, Japan och Filippinerna, drömresemål som inte är omöjligt om du planerar smart.
Maldiverna, Japan och Filippinerna, drömresemål som inte är omöjligt om du planerar smart.

Lyxig budgetsemester – så ska du tänka

Maldiverna, Japan och Filippinerna, drömresemål som inte är omöjligt om du planerar smart. Här delar vi med oss av några smarta tips för att göra drömmen om resan till verklighet!

Att välja destination med omsorg är A och O. Tänk lågsäsong. De flesta långväga resmål har en lågsäsong, men oftast spelar det mindre roll för klimatet och uppsidorna är många – lägre pris, fler valmöjligheter på boende samt lyxen av att vara näst intill ensam.

Så får du råd med lyxresan

• Res off season. Nästan alla långväga destinationer har en lågsäsong. Och är du beredd att tulla lite på antal soltimmar vs nederbörd så har du mycket pengar att hämta hem (värmen brukar bestå). Sommartid har till exempel många resorter på Maldiverna stora rabatter. Även om vädret inte är lika stabilt som under vintern är det varmt och skönt dygnet runt.

• Köp en all inclusive-resa. Då är merparten redan betald när ni åker. Ofta ingår en hel del aktiviteter och spabehandlingar när man bokar ett all inclusive-paket.

• Spana efter sista minuten-erbjudanden hos charterbolagen.

• Hitta billiga reguljärbiljetter. Flygresan är ofta en stor kostnad.

• Bo på de lokala öarna. Enklare guesthouses är betydligt billigare än resorter, även om man får gå ner rejält i bekvämlighet både när det gäller boende, service och resan dit.

• Ta med egna cyklop och snorklar. Dels vet du att de passar dig, dels sparar du in kostnaden för att köpa nya då det oftast kostar runt hundra kronor per dag att hyra.

• Ta med godis eller snacks. Vet du med dig att du är en godisgris så ta med ett par påsar av favoriterna hemifrån, det är dyrt att handla i resortbutiken.

• Boka inrikesflyg via ditt bokade boende, de har ofta rabatter.

Maldiverna

Att välja destination med omsorg är A och O när man bokar resa till Maldiverna. Här finns ingen ångervecka, och det går sällan att byta hotell eftersom varje ö i regel bara har en resort och man som gäst därmed är utlämnad till det utbud och den servicenivå som resorten erbjuder. Därför är den en bra idé att göra ordentlig research på nätet innan eller prata med en reseagent som har koll på vad de olika resorterna erbjuder och fokuserar på. Även om de flesta resorter håller en hög kvalitet har de flesta något som de fokuserar extra på, eller aktiviteter som de inte erbjuder alls.

Vill du snorkla: kolla att det så kallade husrevet är fint och att det ligger nära stranden så att du kan simma ut dit själv och inte behöver boka en snorklingsutflykt varje gång som snorklingsandan faller på. Tycker du god mat är det viktigaste av allt kanske du ska välja en lite större resort med fler restauranger och olika sorters mat att välja på. Är det lyxiga spabehandlingar du är ute efter? Kolla vad man erbjuder på spat och om det ingår behandlingar i paketpriset.

Magiska Maldiverna – så gör du för att ha råd med semestern i paradiset 

Foto: Shutterstock

Filippinerna

Priserna i Filippinerna är alltid låga för en svensk resenär, och landet är ett mycket billigt resmål, kanske det land i Sydostasien som är allra billigast. Landsbygden är billigare än storstäderna. Under högsäsong på populära turistdestinatoner som Bohol eller på Boracay kan kostnaderna dra i väg, men om man däremot besöker dem under lågsäsong då vädret faktiskt inte är speciellt mycket sämre kan man ofta pruta rejält på boende. Rabatter på upp till 40 procent på ett hotell är fullt möjligt. Basvaror är oerhört billiga, och transporter kostar inte mycket. Flygpriserna inrikes tillhör de lägsta i Asien.

Upptäck Filippinernas heta semesterparadis – Siargao

7 vanliga misstag du gör när du besöker Filippinerna

Fantastiska Filippinerna. Foto: Shutterstock

Thailand

Även Thailand är något av ett paradis som går att få till budgetpris. Att flyga reguljärt och hitta enklare boenden kan få ner priset en hel del. Maten är ofta fantastisk var man än är, och en billig tom kha gai eller stekt ris på gatan är lika god som på lyxhotellet. Enkla bungalower på stranden behöver inte kosta mer än någon hundralapp per natt. En del meditationscenter tar emot gäster gratis eller till en låg kostnad. Hyr en skoter (och hjälmar) och kör runt själv i stället för att åka taxi.

Thailand är drömmen när det kommer till klimat, bad, mat och atmosfär.

Japan

Japan målas ofta ut som ett väldigt dyrt land, och det finns definitivt restauranger som kan kosta både skjortan och byxorna om man inte ser upp. Samtidigt finns det oerhört många billiga boenden i till exempel Tokyo, allt ifrån kapselhotell där man bara har en sängplats och en hylla för sin väska till små rum med alla bekvämligheter som man kan behöva. som pentry, toalett och tvättmaskin. men på en oerhört effektiv yta. Att äta ute i Japan behöver inte heller vara dyrt, en skål ramennudlar för ett par tior är både gott och mättande.

Japan ses generellt som ett dyrt resmål, men det finns sätt att komma runt det och få sig en riktigt lyxig budgetsemester! Foto: Shutterstock

Tokyo – en spännande och omtumlande metropol