Här är turisterna som Bali vill göra sig av med

Balis tempel lockar turister från hela världen.

Foto: SHUTTERSTOCK

1 av 2: Balis tempel lockar turister från hela världen.

Backpackers som får slut på pengar är ett ökande problem i hela Asien.

Foto: SHUTTERSTOCK

2 av 2: Backpackers som får slut på pengar är ett ökande problem i hela Asien.

Backpackers som får slut på pengar halvvägs runt jorden och tigger förbipasserande om pengar till sina resor är ingen ny företeelse. Men nu har lokalborna på Bali tröttnat.

Andra har också läst

De kallas ”begpackers” – en sammanskrivning av orden ”beg” (tigga) och ”backpackers” (ryggsäcksturister). Enligt The Sun har Setyo Budiwardoyo från Balis immigrationsmyndigheter i ett officiellt uttalande sagt att man nu kommer att rapportera alla begpackers till deras ambassader.

– Vi har haft många fall av problematiska turister, säger han i uttalandet. På senare tid har de antingen varit australier, britter eller ryssar. Vi kommer att rapportera dessa fall till de relevanta ambassaderna, så att de kan övervaka sina medborgare på semestern.

LÄS MER: Vandringstur i Balis grönskande regnskog 

Svårt att vidta några åtgärder mot turisterna

Enligt The Sun är det dock osannolikt att ambassaderna kommer att vidta några särskilda åtgärder mot sina begpackers så länge de inte gör något direkt kriminellt. I så fall kan de utvisas från landet.

Bali är ett av de mest populära resmålen för backpackers, och både balineser och andra turister har lagt upp bilder i sociala medier där man ser västerländska turister tigga pengar i ett land som är betydligt fattigare än deras eget. Några försöker också sälja varor för att finansiera sin fortsatta resa.

Bali är inte den enda plats som är drabbad av begpackers – även från Thailand och flera andra asiatiska länder samt Nya Zeeland har det rapporterats om liknande fall.

https://www.instagram.com/p/BkOL_2cAK2N/?utm_source=ig_web_copy_linkhttps://www.instagram.com/p/BsXcPjoFNY6/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: 11 billigaste resmålen – där du slipper spräcka plånboken 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande