När en ny tågsträcka skulle byggas i Chongqing stod ett hyreshus i vägen.
1 av 2: När en ny tågsträcka skulle byggas i Chongqing stod ett hyreshus i vägen. Foto: AP
I stället för att riva huset lät man tåget åka igenom det.
2 av 2: I stället för att riva huset lät man tåget åka igenom det. Foto: Getty Images

Här är tåget som åker genom ett bostadshus

När en ny tågsträcka skulle byggas i Chongqing stod ett hyreshus i vägen. I stället för att riva huset lät man tåget åka igenom det. 

I en stad som Chongqing med sina 49 miljoner invånare gäller det att samsas om utrymmet. Ska man bygga ny infrastruktur kan det ibland krävas att man är riktigt kreativ. När man i den kinesiska storstaden skulle bygga en ny spårväg stod ett stort hyreshus i vägen, som man tidigare har kunnat läsa om på the Points guy.

Kör genom huset 

Stadsplanerarna i Chongqing såg inte detta som något större problem, de gjorde helt sonika en tunnel rakt igenom huset i stället för att riva det. Nu passerar tåget genom våning sex till åtta i huset. Till råga på allt anlade man stationen Liziba vid huset, så nu har de boende i huset en egen station, praktiskt taget i anslutning till ytterdörren. Titta på den här videon för att se när tåget passerar genom huset:

 

 

LÄS OCKSÅ:

• Kändiskatten har fått ett eget tåg – spana in det! 

• Världens 10 bästa upplevelser på räls 

• Nu kan du lösa ett mord på resan till Göteborg 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande