Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Världens största inomhusvattenfall finns på Singapore flygplats.
Världens största inomhusvattenfall finns på Singapore flygplats.
Världens största inomhusvattenfall finns på Singapore flygplats.
1 AV 2
Vi listar fyra saker du kan få ersättning för när du reser med flyg.
2 AV 2
Världens största inomhusvattenfall finns på Singapore flygplats.
Foto: SHUTTERSTOCK

Changi flygplats i Singapore – ett spännande resmål i sig

Changi flygplats i Singapore har för sjunde året i rad blivit utsedd till världens bästa flygplats. Den nya terminalen stod klar i april i år och är ett spännande resmål i sig. Misströsta inte om du har lång väntetid här. Nu erbjuds guidade turer genom regnskogar, vattenfall och botaniska trädgårdar, skriver New Zealand Herald.

Skytrax har för sjunde året i rad utsett Singapore flygplats till världens bästa flygplats. Singapore Changi flygplats flyger till 200 destinationer över hela världen, med 5000 ankomster och avgångar i veckan av 80 internationella flygbolag. 

I april i år stod den nya terminalen, Changi Jewel klar. Och detta är en terminal utöver det vanliga, här finns bland annat botaniska trädgårdar, regnskog, djungel och ett 35 meter högt vattenfall. Detta är man väldigt stolt över, och erbjuder nu gratis guidade turer runt platsen. Perfekt för dig som har en längre mellanlandning här.

Changi Jewel ger resenärerna en möjlighet att få en glimt av Singapore utan att behöva lämna flygplatsen. Foto: Shutterstock

Den centrala attraktionen är Shiseido Forest Valley, som sprider sig över fem våningar och innehåller 3 000 träd, 100 000 växter samt statyer i form av orangutanger. Men blickfånget är det enorma vattenfallet, unikt i sitt slag.

Åk genom regnskogen utan att lämna flygplatsen! Foto: Shutterstock

För att kunna ta del av de guidade turerna behöver ditt stopp på flygplatsen vara minst 5,5 timmar långt Du måste också kunna visa upp ett giltigt visum.

– Changi Jewel ger resenärerna en möjlighet att få en glimt av Singapore utan att behöva lämna flygplatsen, säger Lim Ching Kiat, VD för Changi Airport Group till New Zealand Herald.

Åk rutschkana till gaten!

I terminal 4 kan resenärerna åka rutschbana ner till gaten! Tillgång till rutschkanan får man genom att man dra boardingkortet vid spärren. Landar gör man vid Changis berömda ”röda kristallkrona”, en jättestor lekplats med klätterställningar i flera våningar som invigdes 2018.

Enda villkoret för att få använda rutschkanan är att man måste handla för minst 10 Singapore-dollar (cirka 70 kronor) i någon av flygplatsens många restauranger eller butiker – ett inte alltför svåröverkomligt problem. Och framför allt är ju detta både ett kul och snabbt sätt att ta sig till gaten för den som är ute i sista minuten.

Topp tio- världens bästa flygplatser 2019

1. Singapore

2. Tokyo Haneda

3. Seoul Incheon

4. Doha Hamad

5. Hongkong

6. Centrair Nagoya

7. München

8. London Heathrow

9. Tokyo Narita

10. Zürich

LÄS MER: 12 måsten i heta Singapore