Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Bali – 7 upplevelser du inte får missa på ön

Bali är det perfekta resmålet för nya trenden: En aktiv semester.

Cykling bland risfälten utanför Ubud, surfning vid Padang Padang Beach, massage i Seminyak och matlagning på Bali Asli.

Här är sju häftiga upplevelser som Allt om Resors Elisabeth Montgomery varit med om på denna gröna, exotiska ö i Indonesien.

Seminyak är en av många vackra stränder.

Foto: Elisabeth Montgomery

1 av 7

1. Stränder för bad, surf & lyx

Stränderna här är inte kritvita utan varierar mellan svart lava och ljus sand. Men de är alla vackra och perfekta om du vill promenera, bada, jogga eller surfa.

Min favoritstrand heter Padang Padang Beach och är liten och ett tillhåll för surfare. Jag träffar både Anneli från Skåne, som är där på en romantisk resa med sin man, och Jonna från Finland som är där för att surfa för fjärde året. Dreamland Beach är större och även den häftig. Den perfekta stranden för solnedgång är Jimbaran där turister och den lokala befolkningen samlas. Nusa Dusa är en annan lite lyxigare strand där strandklubben Nikki Beach Bali öppnar denna sommar.


LÄS OCKSÅ: Njut av lugnet på norra Bali

 

Resa dit: Fritids­resor, Temaresor, Ving och Apollo arrangerar resor hit. Reguljärflyg med bland annat Qatar Airways, KLM, SAS och Thai Airways, från cirka 7 000 kronor per person. 

Bästa tiden: Maj-september har minst regn och mest sol. Men eftersom det inte regnar så länge så brukar turistsäsongen pågå hela året. Det regnar mest i januari.

Valuta och prisnivå: Indonesiska rupiah (Indonesiska rupiah, IDR, 100 kronor är ungefär 175 000 IDR). Indonesien har ett semesterindex på 63, enligt Forex Bank. Sverige har 100.
Bo: The Seminyak Beach Resort

Trendigt och härligt vid Indiska Oceanen, med evighetspool. Det kostar från 21 000 kronor för en person i två veckor i november med Fritidsresor.

Du kan också hyra hus genom en förmedling som homeaway.se eller sunny­rentals.com. Priserna varierar beroende på läge, storlek på huset och vad som ingår.
Äta: Three Monkey

Bästa restaurangen i Ubud heter Three Monkey och är ett måste. threemonkeys­cafe­­bali.com/ubud
Shopping: Lucy's batik

Butiken Lucy's batik i Seminyak om du vill ha bra kvalitet till något högre priser än på marknaden. Här finns kläder, inredning och väskor. Och sjalar!

lycysbatik.com

Bra att veta: Överallt finns bankomater där man lätt kan ta ut pengar. Varje uttag kostar 35 kronor.

Missa inte: Solnedgången vid havstemplet Tanah Lot som är byggt på en klippö. Mycket vackert.

1 av 7