PETA vill förbjuda arbetande djur på alla turistdestinationer i Egypten.
1 av 4: PETA vill förbjuda arbetande djur på alla turistdestinationer i Egypten. Foto: PETA ASIA
Undernärda och vanvårdade hästar får arbeta i stekande sol, utan vila eller vatten.
2 av 4: Undernärda och vanvårdade hästar får arbeta i stekande sol, utan vila eller vatten. Foto: PETA ASIA
En häst som kollapsat i värmen får utstå våld för turismens skull.
3 av 4: En häst som kollapsat i värmen får utstå våld för turismens skull. Foto: PETA ASIA
PETA har fått kännedom om djur med öppna sår som får fortsätta sitt arbete med att frakta turister till historiska platser i Egypten.
4 av 4: PETA har fått kännedom om djur med öppna sår som får fortsätta sitt arbete med att frakta turister till historiska platser i Egypten. Foto: PETA ASIA

Nya bilder avslöjar djurplågeriet på populära turistorten

PETA Asia larmar om oacceptabla förhållanden för drag- och riddjur i Egypten. Hästar och kameler misshandlas och vanvårdas för turismen. 

– Vi uppmanar det egyptiska turistministeriet att ersätta djuren med moderna fordon så att turister kan ta del av landets rika historia utan att stödja grymhet mot djur, säger Elisa Allen chef på PETA i England till Metro uk.

Egypten, beläget vid floden Nilen är en av världshistoriens första civilisationer. Till 90 procent ett sterilt ökenlandskap, men rikt på kultur och historia. Populära destinationer som pyramiderna och Sphinxen i Giza, Saqqara, det antika begravningsområde vid nildeltats gräns till öknen, templen vid Abu Simbel och de kungliga gravkamrarna i Luxor är bara några av de destinationer som lockar miljontals turister till Egypten varje år.

Ögonvittnen har berättat om kameler som skriker av smärta när de misshandlas. Foto: PETA ASIA

Men det finns en mörk baksida.

Det har kommit till PETA:s (People for the Etical Treatment for Animals) kännedom att det förekommer grovt djurplågeri på de kända turistdestinationerna i landet. 

Kameler och hästar slås blodiga

Bilder, videoklipp och ögonvittnen berättar om hästar som tvingas arbeta i hetta, med öppna sår och utan vatten, mat och skydd från solen. Kameler med blodiga mular och fradga kring munnen som blir slagna på testiklarna om de inte lyder sina förare.

Nu uppmanar PETA om att förbjuda arbetande djur på alla turistdestinationer i Egypten.

Hettan och bristen på vatten och vila gör att djuren kollapsar. Foto: PETA ASIA

Man vädjar till turister att avstå alla former av transport med djur i landet för att inte stödja dessa handlingar. Vidare kan du höra dig för med din resebyrå eller ditt hotell hur de ser på djurtransporterna i landet, om de finns med bland rekommendationerna. Förklara i så fall varför de inte bör framhållas som ett bra alternativ.

– Det är fruktansvärt att utmattade och vanvårdade djur blir slagna och piskade för att frakta runt turister. Vi uppmanar det egyptiska turistministeriet att ersätta djuren med moderna fordon som elektriska rickshaws så att turister kan ta del av landets rika historia utan att stödja grymhet mot djur, säger Elisa Allen chef på PETA i England till metro.co.uk.

Här kan du bidra med en protest: investigations.peta.org/egypt-working-animals

LÄS MER: Santorinis åsnor skyddas av ny lag – får inte bära mer än 100 kg 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Allt om Resor! Se erbjudande