Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

9 klassiska weekendstäder för vårens resa

Möt våren lite tidigare – med hjälp av en weekendresa.

I vår stora guide tipsar vi om mängder med saker att göra och vad du inte bör missa i några av våra mest klassiska weekendstäder.

I Christianshavn är det mysigt att strosa runt bland färgglada hus.

Foto: Shutterstock

1 av 9

1. Köpenhamn

DANMARK. Köpenhamn är den perfekta weekendstaden: Full av caféer, butiker och några av de bästa restaurangerna i Skandinavien. Dessutom vindlande gränder, häftig arkitektur och roliga attraktioner – en perfekt blandning av gammalt och nytt.
Att göra: Strosa runt på stenlagda gator utmed kanalen i Christianshavn med färgglada husfasader och husbåtar som ligger förtöjda längs kajen. Eller hyr båt och ge dig ut på en roddtur. Klättra upp i det 90 meter höga tornet på Vor Frelsers Kirke och njut av utsikten. Botanisk Have är en grönskande oas vid Nørreport Station med 100 år gamla träd, rosor och danska växter. Gå in i den grönskande parken Det Kongelige Biblioteks Have vid Christiansborg Slott och njut av stillheten. Matintresserad? Geranium är den enda nordiska restaurangen med tre Michelinstjärnor. En mer klassisk dansk krog än Rabes Have går inte att hitta med alla klassiska smørrebrød och smårätter man kan önska sig.
Missa inte: Torvehallerne där man kan handla allt från ekologiska kroppsoljor till chokladpraliner, champagne och nyfångad fisk.


RESFAKTA KÖPENHAMN
Prisnivå: Danmark är dyrare än Sverige, men vissa saker som mat och dryck kostar ungefär som hemma.
Resa hit: Cirka 1 timme med flyg. Paketresa med till exempel Ving, Expedia och Resfeber.
Bästa tiden: Liksom i Sverige är sommarhalvåret trevligast även om man förstås kan åka hit året runt.


LÄS MER: 9 härliga måsten under en weekend i Köpenhamn

1 av 9