Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

24 bästa städerna för vårens weekendresor

WEEKENDRESOR. En läcker weekendresa kan hjälpa till att skrämma bort vardagens tristess.

Liv och energi i världens huvudstad New York. Klassikern Köpenhamn med Ströget, Tivoli och Nyhavn. Hälsostärkande kurbad i Budapest. Och mytomspunna Marrakech.

Vi tipsar om de 24 bästa weekendresorna för dig som vill smita i väg en helg.

 

LÄS MER: Betyg på stora resväskor – stort test med alla populära märken

LÄS MER: Bästa kabinväskor/handbagage på resan – stort test

New York.

Foto: Colourbox

1 av 24

1. New York

New York är en stad som har allt och lite till och som är full av energi.

När semestern är långt borta och tristessen smyger sig på är det härligt att drömma sig bort till ett annat land. Men det behöver inte bara vara en dröm. Det behövs inte mer än en eller två semesterdagar för att hinna med en härlig weekend i någon av våra mest älskade storstäder.

Det måste inte kosta en förmögenhet heller. Om man planerar minst en månad i förväg brukar det gå att hitta billiga flygbiljetter till många städer. Var bara lite flexibel. En helgresa måste inte gå torsdag till söndag. Kolla lördag till tisdag i stället! Det kostar ofta mindre.

Och tänk på att det finns många städer att välja på. Visst är det härligt att resa till London eller Barcelona, men i städer som Krakow, Dublin eller Marseille väntar nya överraskningar.

Eller varför inte besöka något av våra grannländer? Till Tallinn kan du resa med både färja och flyg. Samma sak gäller Gdansk i Polen. Du hinner med en kryssning på helgen utan att ta en enda ledig dag.

Låt dig inspireras av vår lista på 25 städer som väntar på dig!

NEW YORK
Bjuder på såväl underhållning och kultur som shopping och restauranger för alla smaker. Är ett bra resmål året om. Under januari och februari är det lågsäsong och kan vara ganska kallt. Högsäsong och dyrare under september och oktober.

Missa inte: Att känna dig som en äkta New Yorker. Ät på en diner, vinka till dig en taxi, spring en runda i Central Park, hyr en lägenhet (till exempel på Airbnb) i stället för hotell.

Undvik: Att resa hem för snabbt. New York ligger egentligen för långt bort för att bara stanna en helg.

LÄS OCKSÅ: New York – 20 måsten i världens huvudstad 

1 av 24