Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

15 resmål med både stad och strand

I Dubai kan du köpa allt – och njuta av sol och bad.

Foto: BIGSTOCK

15 av 15

15. Dubai

FÖRENADE ARABEMIRATEN. Många har bilden av Dubai klar för sig: detta är ett ställe för människor med mer pengar än smak. Men det är att göra det väl lätt för sig. Visserligen blir man ständigt påmind om allt man kan köpa för oljedollar, men denna kosmopolitiska stad har också ett eget uttryck, med en salig blandning nationaliteter och ett spännande kulturliv.

Att göra: Sola, shoppa och lyxa sig så klart. Men när man promenerat tillräckligt i de luftkonditionerade affärerna kan man ta sig till någon av marknaderna, soukerna. Här är det myllrigt och stökigt. Det skriks och prutas överallt. Kryddor, guld, kopior på märkesvaror, allt finns och säljarna är inte blyga av sig.

Missa inte: Världens högsta byggnad, Burj Khalifa, når 828 meter över marken. Utsiktsplattformen på 124:e våningen ligger dock “bara” på 460 meters höjd. Man ska definitivt boka biljett innan man reser, om man köper direkt på stället blir det dyrt. Vill man lyxa till det ligger den flotta restaurangen Atmosphere på 122:a våningen, även denna bör förbokas.

Prisnivå: Kostar det så smakar det, men det är absolut inte omöjligt att hitta både hotell och restauranger som håller normalare prisnivå.

Resa hit: Flyg, 6-7 timmar. Charter med till exempel, Ving, Apollo och Tui.

Bästa tiden: Vädermässigt mellan november och mars. Men då är det också turisttätt.


LÄS MER: Guide till Dubai

15 av 15