Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

15 resmål med både stad och strand

En resa som innehåller både pulserande storstadsliv och avslappnande strandhäng – kan det bli bättre?

Vi tipsar om 15 resmål världen över – från Sverige och Spanien till USA och Australien – där du kan kombinera stad med bad. Söker du billiga resor med historiska sevärdheter eller en lyxig weekendresa med prisbelönta restauranger? Hitta din favorit i vår stora guide!

Miami har palmkantade gator och pudervita stränder.

Foto: Shutterstock

1 av 15

1. Miami

USA. Palmkantade gator, pudervita stränder, shopping, restauranger och nöjen i överflöd... Många av de bästa hotellen i Miami ligger i South Beach, allmänt känt som SoBe. Väljer man ett utmed Ocean Drive har man bara några meter till havet.

Att göra: Besök Little Havanna, ett Kuba i miniformat, med små mysiga restauranger och skön musik. Flanera i Art Deco Historic District i South Beach med pastellfärgade hus, neonskyltar och palmer. Gå till Miami Metro Zoo, ett burfritt zoo på över en kvadratkilometer stor yta och med cirka 2 000 djur. Beundra konst på Pérez Art Museum Miami med utställningsföremål som fokuserar på mångkulturell konst. Åk på utflykt till Bill Baggs Cape Florida State Park i Key Biscayne, en favorit bland både lokalbefolkning och besökare tack vare vackra stränder och ljuvliga solnedgångar.

Missa inte: Ett besök på Cubaocho Art Center i Little Havana, lyssna på kubansk livemusik och drick mojitos.

Prisnivå: Mellan december och februari är priserna i Miami höga. Mat och dryck är lite billigare än hemma. Men med skatt och dricks på minst 18 procent blir priserna i nivå med Sveriges.

Resa hit: 10-18 timmar med flyg. Paketresa bland andra Ving, Apollo och Expedia.

Bästa tiden: Högsäsong november-april.


LÄS MER: Guide till Miami

1 av 15