Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

15 hetaste resorna i vinter

Mexiko, Vietnam och Sydafrika är årets uppstickare. Hit vill allt fler svenskar åka på sin vintersemester. Trenden just nu är att vi inte längre bara vill ligga still på stranden, nu vill vi även vara aktiva och uppleva saker på vår resa.

 

Enligt resebyrån Tickets statistik för årets vinterbokningar, har destinationer som Lanzarote och Kap Verde petats från tio-i-topp-listan. Framförallt är Phu Quoc i Vietnam och Kapstaden i Sydafrika riktiga raketer som tidigare inte varit i närheten av tio-i-topp. Även Miami klättrar starkt i år. Trenden verkar alltså vara att de klassiska sol- och badresmålen tappar till förmån för mer exotiska resmål där man kan kombinera sol och bad med aktiviteter och utflykter.

 

Vi har plockat de 15 hetaste resmålen i vinter – fulla av aktiviteter och upplevelser, både i tropiska länder med sol och värme, och i Europa för de som föredrar mer normala vintertemperaturer i mysiga städer.

Agaete på Gran Canaria är ett nytt resmål för svenska charterresenärer. Här finns både bad, shopping och nöjen.

Foto: Shutterstock

1 av 15

1. Gran Canaria

Mysiga oasen Agaete.

Gran Canaria förblir svenskars favoritresmål vintertid år efter år. Ett nytt resmål är byn Agaete, en grön oas på Gran Canarias nordvästra kust med vita hus på ravinernas sluttningar. Längs huvudgatan ligger butiker och restauranger tätt. Många av husen runt torget Plaza de la Constitución pryds av typiska kanariska träbalkonger.

I närheten ligger fiskebyn Puerto de las Nieves, en populär plats att äta en grilltallrik med den bästa fisken från området. I Agaete finns också flera ostfabriker som tillverkar getost med traditionella metoder.

Stränderna är ofta steniga, som till exempel Playa de Las Nieves vid den nya fritidsbåts- och fiskehamnen. Norrut mot Gáldar, ligger stranden Playa del Juncal, en bukt med lugnt vatten och en strand av stenar. Det finns ytterligare två stränder till längs kusten mot Agaete, La Caleta och Playa de las Salinas.

Hitta hit: Kanarieöarna ligger utanför Afrikas nordvästra kust. Flyg, 5-6 timmar. Cirka 50 minuter med transferbuss från Las Palmas flygplats. Man kan resa till Agaete året runt med Ving.

Info: www.grancanaria.com


LÄS MER: 10 bästa stränderna på Gran Canaria

1 av 15