Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Brusreducerande hörlurar för en behaglig resa

Brusreducerande hörlurar är ett utmärkt alternativ för att få en så lugn och tyst resa som möjligt. Olika utseende, färger och prislappar – här är Allt om Resors favoriter att packa med sig på resan.

Så gjorde vi testet!

Hörlurarna har testats genom att utsättas för olika miljöer där den aktiva brusreduceringen har aktiverats. Bedömningen är gjord utifrån ljudkvalitet, brusreducering, hur bekväma de är att ha på sig samt hur enkla de är att hantera. Självklart har också priset vägts in i den totala bedömningen.

1. Noise Cancelling Headphones 700, Bose

Pris: ANNONS: Hitta billigaste hörluraren här – se prisjakt [extern länk]

Hopfällbara: Ja.

Fodral: Ja, ett litet och hårt fodral.

Kontrollpanel: På hörselkåpan samt i en app.

Mikrofon: Ja.

Batteritid: 20 timmar.

Vikt: 250 gram.

Färg: Silver och svart.

Garanti: 2 år.

Övrigt: Överlägset bäst vid telefonsamtal. Har ett extremt rent och klart ljud i alla situationer.

Omdöme: Brusreducerande hörlurar som är i riktig världsklass. Supersnygg design, väldigt bekväma och enkla att hantera. Varenda gång som hörlurarna startas får man information om hur många timmar batteritid det är kvar. Med hjälp av appen är hörlurarna väldigt enkla att hantera och touch funktionen gör att det enkelt är att byta låtar utan att behöva trycka på några knappar. Ljudet är fantastiskt och brusrecuderingen är, även den väldigt bra. Fodralet är smalt och tar inte upp mycket plats i väskan. Dyrare än många andra men värda varenda krona. Helt klart en produkt som har allt och mer därtill och som dessutom är supersnygg.

Oslagbar kvalitet från Bose.

2. Momentum 3 Wireless, Sennheiser

Pris: ANNONS: Hitta billigaste hörluren här – se prisjakt [extern länk]

Hopfällbara: Ja.

Fodral: Ja, ett mjukt fodral med förstärkt botten och topp.

Kontrollpanel: På hörselkåpan samt i en app.

Mikrofon: Ja.

Batteritid: 17 timmar.

Vikt: 300 gram.

Färg: Svart eller sandvit.

Garanti: 2 år.

Övrigt: När lurarna fälls ihop stängs de automatiskt av.

Omdöme: Snygga, stilrena hörlurar som inte bara är bekväma utan även har ett fantastiskt ljud. De klarar verkligen av att stänga ute omvärlden. Enkla att hantera trots att de har fler knappar och större meny än många andra av konkurrenterna har. Brusreduceringen finns i olika lägen och går att justera. TILE- teknologin gör att det går att hitta lurarna ifall de tappas bort. Med hjälp av deras app går det att utnyttja hörlurarnas kapacitet till fullo och ställa in dem efter egna önskemål. En riktig fullträff som hade varit i världsklass ifall de inte upplevts som något tunga och klumpiga. Är basen och hög volym en prioritet så är detta hörlurarna att satsa på.

Djupaste basen från Momentum 3 Wireless.

3. WH-1000X M3, Sony

Pris: ANNONS: Hitta billigaste hörluren här – se prisjakt [extern länk]

Hopfällbara: Ja.

Fodral: Ja, ett litet, hårt fodral.

Kontrollpanel: På hörselkåpan samt i en app.

Mikrofon: Ja.

Batteritid: 30 timmar.

Vikt: 255 gram.

Färg: Silver och svart.

Garanti: 1 år.

Övrigt: Busenkel touch- funktion på hörselkåpan.

Omdöme: Oerhört bekväma over ear hörlurar som går att ha på i flera timmar åt gången utan att öronen blir varma. Riktigt bra ljud och brusreducering när det är som bäst. Ladda ner appen och utnyttja hörlurarna till max. Passar långflygningar och för den som inte vill leta efter eluttag med tanke på deras långa batteritid. Trots sin relativt låga vikt känns de robusta och stabila. I fodralet medföljer också en kontaktadapter för användning på flyget. Med hjälp av Sense Engine- funktionen känner lurarna automatiskt av dina aktiviteter och anpassar sig efter dessa. Med andra ord justerar de inställningarna efter omgivningsljud. Hörlurarna är ett bra alternativ för resenären som är ute efter kvalitet.

Bra batteritid på WH-1000X M3 från Sony.

4. Beoplay H9i, Bang & Olufsen

Pris: ANNONS: Hitta billigaste hörluren här – se prisjakt [extern länk]

Hopfällbara: Ja.

Fodral: Ja, en mjuk tygpåse.

Kontrollpanel: På hörselkåpan samt i en app.

Mikrofon: Ja.

Batteritid: 18 timmar.

Vikt: 285 gram.

Färg: Pine, natural och bronze.

Garanti: 2 år.

Övrigt: Snygga och superlyxiga hörlurar med lammskinns- och aluminiumdetaljer.

Omdöme: Vad gäller ljudkvalitet och brusreducering finns det ingenting att anmärka på, förutom en önskan om att kunna öka volymen en smula till. Hörlurarna är over-ear men är av mindre modell, någonting som gör att de kan bli i minsta laget för större öron. Aluminium touch-kontrollen är väldigt bra och kvaliteten på själva lurarna är på topp. Tyvärr får man bara med en tygpåse att förvara brusreducerarna i. Med tanke på hur dyra dessa hörlurar redan är så vill man kunna skydda dem på ett bättre sätt än att stoppa dem i en tygpåse. Det är kombinationen av den medföljande bristen av fodral och det höga priset som sänker betyget.

Snyggaste lurarna kommer från Bang & Olufsen.

5. Tune 600 BTNC, JBL

Pris: ANNONS: Hitta billigaste hörluren här – se prisjakt [extern länk]

Hopfällbara: Ja.

Fodral: Nej.

Kontrollpanel: På hörselkåpan finns knappar.

Mikrofon: Ja.

Batteritid: 12 timmar med brusreducering på, annars 22 timmar.

Vikt: 173 gram.

Färg: Vit, svart, blå och rosa.

Garanti: 1 år.

Övrigt: Avsaknaden av en indikator gör att man inte vet hur mycket batteritid där är kvar. Omdöme: Testets enda on-ear hörlurar och de som väger allra minst. Tune 600 är ett prisvärt alternativ som ger mycket för pengarna. De är enkla att hantera och sitter bra på huvudet. Kåporna känns bekväma och öronen blir inte varma. Nackdelen är att det inte medföljer något fodral, någonting som snabbt saknas när det är dags att lägga ifrån sig lurarna. De tar inte alls upp mycket plats och ljudet är helt klart tillfredsställande, liksom brusreduceringen. Med tanke på det relativt låga priset så är dessa hörlurar ett bra alternativ, förutsatt att man själv fixar ett fodral att förvara dem i när det är dags att resa.

Prisvärt alternativ från JBL.

6. Studio 3 wireless, Beats

Pris: ANNONS: Hitta billigaste hörluren här – se prisjakt [extern länk]

Hopfällbara: Ja.

Fodral: Ja, ett litet, hårt fodral.

Kontrollpanel: På hörselkåpan finns knappar.

Mikrofon: Ja.

Batteritid: 22 timmar med brusreducering på, annars cirka 40 timmar.

Vikt: 260 gram.

Färg: Finns i en hel mängd olika färger och färgkombinationer.

Garanti: 1 år.

Övrigt: Har en Fast Fuel-teknik som gör att det räcker att lurarna laddas i tio minuter för att ge tre timmars uppspelning.

Omdöme: Hörlurarna som passar den modemedvetna. Med så många färger och kombinationer att välja mellan kan det bli ett problem att hitta just sin favorit. Även om de är i bra kvalitet, känns de något plastiga. Ljudet är bra i dessa over ear lurar men samtidigt finns en önskan om att kunna höja ljudet ytterligare. Lurarna sitter åt ganska så hårt och öronen blir snabbt varma. Brusreduceringen har bara en av och på funktion och går inte att justera. I slutänden känns de för dyra mot vad man får för pengarna.

Oändliga färgkombinationer från Beats.

Olika brusreducerande hörlurar

Det finns olika alternativ på brusreducerande hörlurar. I detta test har endast on-ear och over-ear hörlurar utvärderats men det finns också in-ear som alternativ. Det finns också för- och nackdelar med samtliga. Generellt sett brukar man säga att utanpåliggande hörlurar är bekvämare jämfört med in-ear ifall hörlurarna används under en längre tid. Till exempel så är over-ear att föredra under en längre flygresa. Samtliga lurar som testats är trådlösa men det finns också alternativ med sladd som ofta är billigare.

LÄS MER: 6 extra smarta saker att packa ner i handbagaget 

Hitta rätt hörlurar

Det bästa är att ta sig till en butik som säljer hörlurarna och prova sig fram genom att testa flera olika alternativ. Att stirra sig blind på en viss modell eller ett visst märke kan resultera i besvikelse längre fram ifall de inte passar som de ska. Ta även hänsyn till batteritid och laddningsalternativ för att få ut mest av hörlurarna. Vad ska de användas till och vilka funktioner är viktiga är frågor som underlättar vid letandet efter de perfekta hörlurarna.

LÄS MER: Stort test av handbagage – hitta det bästa för dig