Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Surf.nu
Allt om Resor>Pressreleaser

Publicerad 12 nov 2019 11:23

Så mycket kan du spara på att byta mobiloperatör

Surf.nu senaste undersökning om den svenska mobilbranschen visar bland annat att genomsnittssvensken kan spara stora slantar på att göra ett byte av mobiloperatör. Gör ett byte av operatör - och spara 1490 kronor.

Surf.nu är en av Sveriges ledande prisjämförelsesajter som hjälper konsumenter att välja rätt mobiloperatör och abonnemang. De erbjuder kostnadsfri rådgivning och jämförelsetjänster sedan 2014 och har nyligen gjort en egen studie om svenskarnas mobilanvändning.

"Priserna på mobilabonnemang har minskat, samtidigt har innehållet i abonnemanget ökat, i princip alla har idag obegränsade samtal och SMS samt stora datamängder. De stora förlorarna är de som inte aktivt bytt abonnemang eller leverantör de senaste 5 åren", avslöjar Fredrik Falkengren, Marknadsanalytiker på Surf.nu.

Spara upp till 1490 kr

Studien visar också att 3 av 10 privatkunder upplever att mobiloperatörerna konkurrerar om att få dig som kund. Idag finns det en hel uppsjö av olika mobiloperatörer på marknaden och konkurrensen är benhård. Faktum är att detta ger dig som konsument ett ypperligt tillfälle att pressa priserna genom att jämföra olika abonnemang mot varandra.

"Från datan i vår studie ser vi att en genomsnittlig svensk mobilanvändare kan spara upp till 1490 kronor per år på att byta mobiloperatör", säger Fredrik Falkengren.

Vad ska man tänka på när man vill byta operatör?

Det är alltid bra att ha koll på det viktigaste inför ett byte av mobilabonnemang. Det smidigaste är att använda sig av en prisjämförelsesajt så att du får en bra överblick av olika operatörer och de bästa mobilabonnemangen. Surf.nu har samlat all nyttig information om mobilabonnemang som gör det enklare att välja det bästa mobilabonnemanget som passar för just dig och din situation.

Mobilabonnemang - utlandsresor

En grundregel är att utgå från din egen mobilanvändning. Gör du till exempel många utomlandsresor så är det en god idé att byta till ett abonnemang som har låga priser för utomlandsanvändning. Idag är det många mobilabonnemang som har extra förmånliga priser vid utlandsresor. Hör ditt abonnemang inte till ett av dessa, då kan det vara en bra idé att se vilka andra abonnemang som finns på marknaden. Kom ihåg att se över dina egna vanor om hur mycket du egentligen behöver använda din telefon först.

"Många tycker att det verkar krångligt att byta abonnemang, men oftast är det lättare än vad många tror. I dag är det smidigt att byta mobiloperatör eftersom de flesta abonnemang är utan både bindningstider eller uppsägningstider", säger Fredrik Falkengren.

Det som hindrar många från att göra ett byte är ofta tidsbrist och brist på kunskap om branschen. När du går i tankarna om att byta abonnemang är det också bra att veta att det finns ett par lagar och regler som underlättar för dig som konsument. En ny lag som infördes 1 maj 2014 har gjort mobilanvändningen mer fördelaktig för kunder. Tack vare denna lagen som begränsar operatörers uppsägningstid till högst 1 månad så är det idag enklare än någonsin att byta operatör.

Om företaget

Surf.nu är en ledande prisjämförelsesajt inom mobiltelefoni. Sedan 2014 har vi erbjudit kostnadsfri rådgivning och jämförelsetjänster för mobilabonnemang. Vi listar idag välkända operatörer och har ett stort antal besökare från hela Sverige.

Kontaktinformationen till pressansvarig

Fredrik Falkengren, Marknadsanalytiker Telekom

fredrik.falkengren@surf.nu 

Av Surf.nu

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.