Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från MollDog Media
Allt om Resor>Pressreleaser

Publicerad 25 jul 2019 17:28

Annorlunda restips du förmodligen inte tänkt på

Att blanda ut sin sommarsemester med en resa är närmast en svensk tradition. Medan vissa åker iväg för att lapa sol på stranden åker andra ut för att utforska världens olika skrymslen och vrår. Här kommer en handfull annorlunda restips för resenären.

Upptäck Albanien – Europas gyllene doldis

Albanien är kanske inte landet de flesta förknippar med sol och bad, men denna underdog bland semestermål har vunnit stor popularitet de senaste åren. Och det är långt ifrån konstigt.

Utöver att bjuda på vacker natur och god mat finns här också världsarv, häftiga ruiner från medeltiden, fantastiska stränder, museer, festivaler och lyxiga casinon att besöka. Är man intresserad av det sistnämnda kan man spela billigt på betting bonusar hos bettingsidor öva upp skillsen hemifrån innan det är dags att bege sig. Det är också ruskigt billigt att bo och leva här.

Enligt När och vart ligger den genomsnittliga kostnaden för två personer på 12 092 kronor för två veckor. Och då ingår boende, mat, aktiviteter och transporter. Vill man snåla kan man sänka kostnaden till drygt 2 000 kronor per person.

Utforska enastående Mongoliet

Att åka till Mongoliet tillhör långt ifrån vanligheten, men det är synd det, för detta mytomspunna land i öst bjuder på några av världens vackraste naturupplevelser. Något resenärerna, som har unnat sig en resa hit, kan skriva under på.

Huvudstaden Ulaanbaatar har vid flera tillfällen korats till en av världens fulaste städer och lämnar föga förvånande mycket att önska, med sin förorening och sovjetiska lägenhetskomplex. Men bortom den förvirrade stadsstrukturen finns en hel värld av äventyr, med de vackra grässlätterna, de fantastiska klippformationerna och de makalösa sanddynerna som ramar in den förföriska Gobiöknen. Väck äventyraren inom dig och unna dig en upplevelse utöver det vanliga.

Ecuador – Det exotiska landet med allt?

Sydostasiens storhetsera bland backpackers är till synes över. Den senaste tiden har det nämligen blivit populärt bland ungdomar att utforska Syd- och Centralamerika. Flera av dessa länder har ännu inte fått sin charm och upptäckarglöd förstörd av otaliga “korvbilder” på Instagram.

I detta pärlband av fantastiska länder att besöka, kanske Ecuador är den allra högst värderade. Här finns nämligen allt man kan tänka sig i naturväg; berg, regnskog, vulkaner, heta källor, stränder och till och med de legendariska Galapagosöarna, som med sitt unika ekosystem utgjorde en avgörande grund i Darwins forskning om evolutionsläran. Dessutom finns här gott om vilda sengångare. Och om inte det är anledning nog för att resa, vad är det då?

Namibia – Känn dig som världens enda turist

Tillhör du den gruppen människa som får svettningar av tanken på att mötas av svenska fraser av glassjunglerande säljare? Får synen av andra turister det att vända sig i magen på dig? I så fall är Namibia ett lysande alternativ.

Detta afrikanska land är en diamantgruva för den som vill skapa odödliga minnen, som ytterst få resenärer kan dela. Belägrat i Sydvästra afrika finns här enastående savanner och ett djurlik hämtat från varje äventyrares vildaste drömmar. I landets södra regioner hittar du också de magnifika aloe dichotoma-träden (även kända som quiver trees). Den som är intresserad av viner gör också rätt i att besöka landets vingårdar. De är inte många, men har gott internationellt anseende.

Med dessa annorlunda restips hoppas vi att du finner något som passar dig!

Av MollDog Media

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.