Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Bublar Group AB (publ)
Allt om Resor>Pressreleaser

Publicerad 29 nov 2018 08:30

Vobling (en del av Bublar Group) skapar innovativ AR-upplevelse tillsammans med Havas Worldwide och Air France

Air France har tagit fram en ny mobilapp, “Air France AR world”, som låter eventdeltagare upptäcka en ny dimension av flygbolagets resmål runt om i världen. I appen kombineras 3D-modellerade element med verkligheten och skapar tillsammans en spännande och engagerande upplevelse. När appen startas visualiseras en världskarta på platsen framför användaren. Kartan är fylld med resmål som går att interagera med, t ex kan deltagaren få design-element att röra sig på olika resmål och svara på frågor som dyker upp i AR-världen med chans att vinna långdistansresor.

"Air France AR World" har introducerats på events i Göteborg, Oslo och i Bergen. Fler event kommer att genomföras under våren 2019. Genom mobilappen och eventen stärker Air France sin möjlighet att marknadsföra såväl nyckeldestinationer som nya resmål genom att lyfta fram attraktioner och möjliga aktiviteter som resenären annars skulle kunna missa.

“Vi ville visa upp vår breda portfölj av destinationer och vad de har att erbjuda våra kunder genom att visa saker att göra på ett nytt och inspirerande sätt. Events med AR blir ett optimalt verktyg för oss att kunna göra det”, säger Maria Hagelberg, Marketing Manager Air France and KLM North Europe.

“The Air France AR World” har utvecklats av Bizkit Havas, som ingår i det globala byrånätverket Havas Worldwide, och Vobling AB, ett ledande AR & VR solutionsbolag, dotterbolag till Bublar Group AB (publ).

Appen finns tillgänglig via Google Play och App Store och bygger på markörbaserad AR.

Video, bilder och AR-markör finns tillgängligt via följande länk: https://bit.ly/2rb5uvL

FÖR MER INFORMATION

Maria Hagelberg, Marketing Manager, Air France, e-mail: maria.hagelberg@klm.com

Frida Ericsson, Project Manager, Bizkit Havas, e-mail: frida.ericsson@bizkithavas.se

Anders Ribbing, VD, Vobling AB, e-mail: anders.ribbing@vobling.com

Om Bizkit Havas

Bizkit Havas är en av Sveriges ledande medie- och reklambyråer. En hybridbyrå som ingår i världens största kommunikations- och innehållskoncern, Havas, med representation i över 100 länder. Blandningen av svenskt entreprenörskap och stor internationell bredd skapar en spännande kultur och stor flexibilitet i förmågan att hantera kunduppdrag.

Om Air France 

Air France, ett globalt flygbolag som med fransk inspiration, hög kvalité och förstklassig service erbjuder flygresor med dagliga avgångar från Frankrike, Europa och resten av världen. 

Om Vobling

Vobling är det ledande nordiska solutions-bolaget inom AR/VR för B2B-marknaden. Vobling erbjuder utveckling inom 3D, visualisering och spelmotorer åt klienter över hela världen. Sedan 2015 har företaget levererat tjänster, produkter och innehåll till ett stort antal svenska och internationella företag inkluderat bland andra SAAB, Tobii, Merck och SJ.

Om Bublar Group AB (publ)

Bublar skapar framtidens mobilupplevelser, spel och appar som kombinerar den senaste tekniken inom de snabbväxande segmenten augmented reality (AR) och platsbaserade tjänster. Bublar förvärvade Vobling i oktober 2018.

Bublar är noterat på NGM Nordic MTF. Bolagets mentor är G&W Fondkommission, Telefon: 08-503 000 50.

KONTAKT  

Bublar Group AB (publ), Skeppargatan 8, 114 52 Stockholm, Telefon: 08-559 251 20 Hemsida: www.bublar.com

För mer information, kontakta Magnus Granqvist, VD Bublar, e-mail: magnus.granqvist@bublar.com eller Anders Ribbing, VD Vobling, anders.ribbing@vobling.com

Följande bilagor finns för nedladdning:

Pressmeddelande Air France AR World
Av Bublar Group AB (publ)
Cision News

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.