Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Huawei Technologies
Allt om Resor>Pressreleaser

Publicerad 25 okt 2018 15:15

Huawei lanserar HUAWEI WATCH GT och HUAWEI Band 3 Pro

Smart träningsklocka och smart aktivitetsarmband med nya spårnings- och coachingfunktioner

Huawei Consumer Business Group (BG) lanserar nu träningsklockan Huawei Watch GT och aktivitetsarmbandet Huawei Band 3 Pro. Två kraftfulla, effektiva och smarta enheter med den allra senaste tekniken som erbjuder sofistikerade funktioner för att spåra och övervaka fysisk aktivitet. Förutom maximal batterilivslängd och hållbarhet erbjuder såväl klockan som armbandet exempelvis professionell träningscoaching och tips på hur man som användare kan förbättra sin sömnkvalitet.

HUAWEI WATCH GT - utformad för urbana upptäckare
Huawei Watch GT har en klassisk armbandsurdesign, extremt lång batterilivslängd, låg strömförbrukning, precis aktivitetsspårning och en professionell träningscoach. Det är en av de mest eftertraktade träningsklockorna i år. Den nya klockan bär namnet GT för att uppmärksamma dess höga prestanda och tillförlitlighet.

(Vänster: Huawei Watch GT Classic edition, Höger: Huawei Watch GT Sport edition)

Tack vare tekniska framsteg och bättre levnadsstandard har människor idag en större möjlighet att utforska världen. Som en förlängning av smartphones kompletterar bärbara smartenheter funktionerna som finns i dagens telefoner för att hjälpa konsumenterna att få ut ännu mer av sina digitala accessoarer. Huawei Watch GT är utformad för dagens urbana upptäckare och siktar in sig på en av de vanligaste smärtpunkterna för bärbara smartenheter: batterilivslängd.

Huawei Watch GT använder sig av en innovativ, smart och energisparande algoritm som gör att den dynamiskt kan växla mellan prestanda och effektivitetsläge beroende på användaraktivitet, för att på så sätt uppnå maximal batterilivslängd. Detta gör det möjligt för smartklockan att behålla livslängden på batteriet i upp till två veckor i användarläge[1]. Dessutom ger Huawei Watch GT , tack vare sin arkitektur med dubbla kärnor, sin användare det bästa av två världar, dvs kraftfullhet och effektivitet.

Förutom förbättrad prestanda och nya funktioner, har Huawei Watch GT också en unik design. Den 1,39-tums 454x454 AMOLED-högupplösta skärmen visar informationen tydligt på handleden. Den smarta klockkroppen innehåller en dual-crown design med rostfritt stål och keramikinfattningar som behandlats med en DLC-diamantkolbeläggning för att hålla i decennier. Klockan finns i två utföranden, ett tvåfärgat silikonband och ett elegant läder-gummiband vilket gör Huawei Watch GT enkel att anpassa för olika tillfällen. Bandet på klockan som är 22 mm går även att byta till annat valfritt band på marknaden.

Nya kraftfulla funktioner
Förutom den långa batterilivslängden har Huawei Watch GT också branschledande positioneringsmöjligheter. Smartklockan kan samtidigt använda GPS, GLONASS och GALILEO, tre av de stora satellitpositioneringssystem, för exakt positionering. En spårningsalgoritm optimerar sedan spårningsdata för att uppnå en-till-en-positionering, även i områden med många olika signaler.

Huawei Watch GT tillgodoser också behoven hos aktiva användare. Med sin kraftfulla spårning-, och positioneringsfunktion stöder Huawei Watch GT också allomfattande spårning av sporter. Huawei arbetar med professionella idrottsorganisationer och kan användas för en rad olika sporter, inklusive inomhusövningar, utomhusaktiviteter, bergsklättring, cykling och simning till havs. Klockan stöder även tränings- och coachingfunktioner. Genom att analysera användarens hjärtfrekvens med vetenskapliga metoder kan användaren träna mer säkert och hälsosamt än någonsin tidigare.

TruSeen ™ 3.0 är en övervakningsteknik för hjärtfrekvens som spårar användarens aktiva och vilande hjärtfrekvens. Genom att kombinera innovativ PPG optik, hårdvarudesign och AI-algoritmer kan denna teknik övervaka hjärtfrekvensen för användare i realtid med hög precision. I sportläge kan Huawei Watch GT ställas in för att meddela användaren att justera intensiteten i träningspasset baserad på en förinställd målpulsintervall. I viloläge övervakar och registrerar smartklockan automatiskt användarens vilopuls. Huawei Watch GT använder också osynligt ljus för att övervaka användarens hjärtfrekvens under sömnen.

HUAWEI Band 3 Pro - ett aktivitetsarmband med pekskärm
Många av de smart-armband som finns på marknaden idag har ofta endast enklare hälsoövervakningsfunktioner och har därför inte fungerat för medicinsk användning. Därför lanserar Huawei, Huawei Band 3 Pro, ett nytt smart aktivitetsarmband som stöder flera professionella övervakningsfunktioner, bland annat för förbättrad hjärtfrekvens och sömnövervakning.

Med Huawei TruSeen ™ 3.0, kan Huawei Band 3 Pro noggrant övervaka användarens hjärtfrekvens under hela dagen. Huawei var också pionjärer i användningen av IR (infraröda) sensorer för att noggrant spåra användares hjärtfrekvens utan att använda de påträngande lamporna hos mer traditionella spårfunktioner.

Genom att använda tekniken bakom TruSeen ™ 3.0, kan Huawei Band 3 Pro även spåra sömnmönster med Huawei TruSleep ™ 2.0. En big data-analys görs också för att tillhandahålla personlig feedback och förslag på hur användare kan förbättra sin sömnkvalitet. Alla ovannämnda tekniker har utvecklats av Huawei i samarbete med auktoritativa organisationer runt om i världen för att säkerställa att de bärbara smartenheterna är funktionella och professionella.

Huawei Band 3 Pro har en 0,95 tum MOLED färgpekskärm som erbjuder ett expansivt utrymme för att visa data. Kontrollerna är enkla och intuitiva. Användarna kan navigera bland de olika alternativen på skärmen genom att svepa vertikalt eller horisontellt, eller genom att trycka på skärmen för att återvända till Hem.

Huawei Watch GT Sport edition rek. försäljningspris 2590 SEK, Huawei Watch Classic edition rek. försäljningspris 2590 SEK och Huawei Band 3 Pro rek. försäljningspris 990 SEK. 

Huawei Watch GT och Huawei Band 3 Pro lanserades tillsammans med Huawei Mate 20 Pro
Vid ett exklusivt pressevenemang i London presenterade Huawei sin nya och mycket efterlängtade Mate 20 Pro. Designad med marknadens mest kraftfulla och sofistikerade processorteknik höjer nu Huaweis senaste flaggskepp nivån för hur smartphones kommer bli bedömda framöver.

Huawei Mate 20 Pro har en av de bästa smartphone-kamerorna på marknaden och nu adderas en Leica ultravidvinkellins. Det nya Leica ultravidvinkellinsen har en brännvidd som motsvarar ett 16mm full-kamera-objektiv, vilket ger bilderna den signifikanta konstverkningsförvrängningen av ett vidvinkelobjektiv. Den nya linsen stödjer även makrofotografering, vilket ger skarpa bilder av objekt som placeras så nära som 2,5 cm från linsen.

Med AI-kamerafunktioner, inklusive AI Composition, AI 4D predictive focus och AI HDR, ger Huawei Mate 20 Pro allt som en fotograf behöver i ett kraftfullt paket. HUAWEI Mate 20 Pro är utrustad med en 40MP huvudkamera, en 20MP ultravidvinkelkamera och en 8MP teleobjektivkamera. Tillsammans stödjer de tre linserna ett brett spektrum av brännvidd (motsvarande prestanda för en 16-270mm zoomlins), vilket gör att de kan efterlikna bilder tagna med en proffskamera.

För ytterligare information: https://consumer.huawei.com/se/

Om Huawei Consumer Business Group
Huaweis produkter och tjänster är tillgängliga i mer än 170 länder och används av en tredjedel av världens befolkning. De rankas även som trea i världen över mest sålda mobiltelefoner under 2017. Huawei Consumer Business Group är en av Huaweis tre affärsenheter och omfattar smartphones, persondatorer och surfplattor, bärbar teknologi, mobila bredbandsenheter, hemelektronik och molntjänster med 16 forskning- och utvecklingscentrum i USA, Tyskland, Sverige, Ryssland, Indien och Kina. Med en stabil grund och expertis inom telekommunikationsbranschen i över 20 år är Huawei Consumer Business Group dedikerade att leverera de senaste tekniska nyheterna till konsumenter runt om i världen.

För kontinuerliga uppdateringar, följ oss på:
Facebook: https://www.facebook.com/HuaweimobileSE/
Twitter: https://twitter.com/huaweisverige
Instagram: https://www.instagram.com/huaweisverige/
YouTube: https://www.youtube.com/user/HuaweiSverige

 
[1]Enligt Huaweis egna tester, anpassade efter faktiska förhållanden, så innebär normalläget att användaren bär klockan hela dagen med hjärtfrekvensfunktionen aktiverad, sovfunktionen aktiverad på natten, träning 90 minuter i veckan (GPS aktiverad), notifikationer aktiverad, skärmen aktiverad 200 gånger per dag.

Följande bilagor finns för nedladdning:

Pressmeddelande (PDF)
Av Huawei Technologies
Cision News

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.