Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Pressrelease från Viking Line Abp
Allt om Resor>Pressreleaser

Publicerad 31 jan 2018 10:03

Uppdaterad 31 jan 2018 10:04

Koncept Stockholm inreder Viking Lines nya fartyg

Viking Line har beställt ett nytt passagerarfartyg med beräknad leverans år 2020. Nu avslöjas att det nya fartyget, som kommer att trafikera från bo via land till Stockholm, inreds av svenska arkitektkontoret Koncept Stockholm. Koncept Stockholm har tidigare bland annat inrett hotell Haymarket by Scandic i Stockholm.

Viking Line går i bräschen för miljöutvecklingen på Östersjön. 2013 kom världens första stora LNG-drivna passagerarfartyg i form av Viking Grace. Sedan dess har rederiet planerat för nästa naturgasdrivna fartyg med målsättningen att ytterligare minska miljöpåverkan på det känsliga havet. Viking Lines nya fartyg levereras år 2020 och uppdraget att inreda det har gått till det svenska arkitektkontoret Koncept Stockholm.

– Valet stod mellan flera välrenommerade arkitektkontor där Koncept Stockholm stack ut med sin mycket attraktiva kombination av skandinavisk lätthet och lekfullhet. För Viking Line är det dessutom viktigt att arkitekterna bidrar till en lockande reseupplevelse som fungerar för såväl kryssningsresenärer, barnfamiljer, konferensgäster som den omfattande frakttrafiken mellan länderna. Det är en utmaning som vi ser att Koncept Stockholm kommer att hantera med fingertoppskänsla och hög kompetens. Vi har även tagit i beaktande våra internationella gäster, som kanske aldrig tidigare upplevt liknande skärgårdsvyer, genom att ytterligare ta ett steg längre i att prioritera utsikten ut mot havet och skärgården, säger Jan Hanses, vd på Viking Line.

Arkitektkontoret Koncept Stockholm har en arbetsgrupp om tio personer som redan är i full färd med att skapa framtidens kryssningsupplevelse. Arbetet leds av Niclas Makowsky och Ann Marie Ekroth som tidigare också ansvarat för inredningen av bland annat Haymarket och Grand Central by Scandic samt Copperhill mountain lodge 

- Vi är mycket stolta över att ha blivit valda som arkitekter och all vår erfarenhet från spännande och framgångsrika hotell-, restaurang-, bar-, spa- och butiksprojekt över hela Norden tar vi nu med oss ombord på kryssningsfartyget. Vi vill genom vår design förhöja upplevelsen av en resa genom en av världens vackraste skärgårdar där erbjudandet ombord på fartyget är rikt och varierat med inspiration från det marina och nordiska, säger Niclas Makowsky, Koncept Stockholm.

Viking Lines nya fartyg kommer att mäta 218 meter, ha en vikt på 63 000 ton och rymma 2 800 resenärer. Fraktfilernas längd är 1500 meter. Fartyget byggs på varvet Xiamen Shipbuilding Industry Co., Ltd i Kina och är ett samarbetsprojekt där man planerar engagera flera finländska och europeiska leverantörer.

Tilläggsinformation:

Niclas Makowsky, partner,  koncept stockholm™  +46 8 545 879 00  +46 708 621 895  www.koncept.se

Johanna Boijer Svahnström, informationsdirektör Viking Line Abp
johanna.boijer@vikingline.com, +358-18- 277 48

Christa Grönlund, informationschef, Viking Line Finland

christa.gronlund@vikingline.com, +358 9 123 5242

Eleonora Hansi, informationschef, Viking Line Skandinavien
eleonora.hansi@vikingline.com,+ 46-8-452 41 41

Viking Line is a public limited company and a market-leading brand in passenger traffic on the northern Baltic Sea. It offers passenger services, recreation and cargo carrier services on the vessels Gabriella, Mariella, Amorella, Rosella, Viking Cinderella, Viking XPRS and on the flagship Viking Grace.

Följande bilagor finns för nedladdning:

Pressmeddelande (PDF)
Av Viking Line Abp

Pressreleaser

Pressreleaser är nyheter från olika företag.