Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I år fyller Göta kanal 200 år och kan glädja sig åt att vara ett av Sveriges sju underverk.I år fyller Göta kanal 200 år och kan glädja sig åt att vara ett av Sveriges sju underverk.I år fyller Göta kanal 200 år och kan glädja sig åt att vara ett av Sveriges sju underverk.
I år fyller Göta kanal 200 år och kan glädja sig åt att vara ett av Sveriges sju underverk. Foto: Pressbild

Svenska folket har valt Sveriges sju underverk

Premium I samband med det nya millenniet utsågs bland annat Kinesiska muren, Colosseum och Machu Picchu till världens sju nya underverk – och nu har äntligen Sverige fått sin egen motsvarighet. I en ny Sifo-undersökning har svenskarna korat Sveriges sju underverk.

I en ny Sifo-undersökning har svenskarna fått kora Sveriges främsta byggnadsverk. Vinnare var ringmuren i Visby – nästan en tredjedel (31 procent) av de svarande ansåg att den niohundra år gamla muren är Sveriges främsta byggnadsverk.

På en andra plats kom Göta kanal, som i sommar firar 200 år. 25 procent av de röstande hade kanalen, som förbinder Östersjön med Vänern för att sedan fortsätta ut i Kattegatt via Trollhätte kanal, som favorit. Göta kanal är fortfarande ett av Sveriges största byggnadsprojekt genom tiderna.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.