Akropolis med medelhavet i bakgrunden.
1 AV 2
Båtluffa i den vackra övärlden
2 AV 2
Akropolis med medelhavet i bakgrunden.
Foto: SHUTTERSTOCK

Stor guide till Aten: Bästa tipsen inför resan

I Aten finns allt – från vidsträckta sandstränder och himmelsblå vatten längs den långa kustremsan till gröna oaser och mångkulturellt myller för varje preferens och plånbok. Författaren och programledaren Alexandra Pascalidou ger sina bästa tips till sin andra hemstad.

Alexandra Pascalidou

Det bländande solljuset som generöst har sköljt över staden sedan invånarna i demokratisk anda enligt myten valde namn efter visdomens gudinna sägs vara en av orsakerna till att Aten blev västvärldens vagga. I denna kulturella kokpunkt och historiska korsväg möter antiken samtiden och framtiden. 

Visst, jag är partisk. Aten är mitt andra hem. Här har jag levt både som luspank student och framgångsrik programledare i grekisk tv. Den här staden har jag korsat med bussar, spårvagnar och helikoptrar. Här har jag bott mitt i stadens sömnlösa hjärta och i en sömnig förort på en halvö vid havet. Och trots att jag har sett staden i så olika skeden och skepnader slutar jag aldrig att fascineras över hennes förmåga att ständigt förnya sig.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Resor är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill