Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: SHUTTERSTOCK

Guide: 6 sköna stopp på vackra Amalfikusten

Amalfikusten är ett dramatiskt och sagolikt vackert resmål. I trakten finns långt mer än bara sol och bad, som den unika tidskapseln Pompeji och Greta Garbos favoritutsikt. Och så ligger ju romantiska Capri bara en kort båtresa från kustens badorter.

Längs Amalfikusten – från Sorrento i väster till Salerno i öster – är det främst de exklusiva badorterna Amalfi och Positano som drar. Men det finns en handfull badorter till – som Minori, Maiori, Vietri sul Mare och Praiano – med små stränder eller klippbad, några kvarter med hus, en bunt hotell, en ståtlig kyrka och en myllrande piazza med fik och restauranger. Alltihop inklämt mellan lockande hav och branta berg.

Men ingen av de här orterna är så dramatiskt vacker som Positano, där husen – med gula, ockrafärgade, vita och rosa fasader om vartannat – verkligen klättrar på varandra från de två sandstränderna och närmare 200 höjdmeter upp. Många trappor blir det under en semester här. Det kan därför tyckas fiffigt att välja ett hotell alldeles vid den största stranden, Spiaggia Grande, men då går man miste om den magnifika havsutsikten högre upp på berget.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Resor är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.