Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Att äta på Michelinkrog behöver inte kosta skjortan.
Att äta på Michelinkrog behöver inte kosta skjortan.
Att äta på Michelinkrog behöver inte kosta skjortan.
1 AV 2
Njutarhelg i Donaus drottning
2 AV 2
Att äta på Michelinkrog behöver inte kosta skjortan.
Foto: SHUTTERSTOCK

Ät gott på Michelinkrog – för bara 300 kronor

Trodde du att en trerättersmåltid på en Michelinrestaurang måste gräva ett djupt hål i plånboken? Så behöver det faktiskt inte vara. Vi har listat 10 restauranger med en stjärna i Guide Michelin där du kan äta en hel måltid för mindre än 300 kronor!

För de allra flesta är ett besök på en Michelin-restaurang något man bara får uppleva någon enstaka gång i livet. Och det är inte så konstigt, med tanke på att en middag ofta kostar en mindre förmögenhet.

Men det behöver faktiskt inte göra det. Faktum är att det finns ett antal Michelinkrogar i Europa där du kan äta en trerättersmåltid för under 300 kronor. Sajten Chef’s Pencil har analyserat menyerna på hundratals restauranger över hela Europa för att se vilka restauranger som har de mest prisvärda trerättersmenyerna, alltså förrätt, varmrätt och efterrätt. Ett smart tips är att ändra middagsbokningen till en lunchbokning – då kan det finnas mycket pengar att tjäna. De flesta restaurangerna på listan erbjuder en ”menu du jour”, eller dagens meny, som vanligtvis serveras till lunch och är mycket billigare än den vanliga avsmakningsmenyn som serveras till middag.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Resor är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.