Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En jordenruntresa i lyxklass kan bli billigare än du tror.En jordenruntresa i lyxklass kan bli billigare än du tror.En jordenruntresa i lyxklass kan bli billigare än du tror.
En jordenruntresa i lyxklass kan bli billigare än du tror. Foto: SHUTTERSTOCK

Åk jorden runt för 39 000 kronor – i business class

Premium En jordenruntresa med fyra-fem stopp för 39 000 kronor per person i business class – det låter som en omöjlighet. 

Men genom att använda sig av flygbolagens hemliga prislistor går det faktiskt att komma ner i såna priser. 

Tror du att du kan hitta alla tillgängliga flygresor med hjälp av de vanliga sökmotorerna? Nej, det stämmer faktiskt inte. Flygbolagen publicerar regelbundet priser i något som kallas för GDS, Global Distribution System, som inte aktivt marknadsförs utan är ett datornätverk som alla resebyråer och flygbolag använder sig av. 

– Här finns det hemliga prislistor som allmänheten vanligtvis inte har tillgång till, och i dessa prislistor finns det ibland möjlighet att hitta så kallade ”easter eggs”, berättar Alexis Barnekow, vd och grundare av bokningsappen Chatflights som har som affärsidé att hitta och boka bonusresor och komplexa flygresor. Dessa ”easter eggs” är priser som antingen är ovanligt låga eller där biljettreglerna är ovanligt generösa.