Linköpingsborna lockas av Las Vegas.
1 av 5: Linköpingsborna lockas av Las Vegas. Foto: Colourbox
Bangkok ligger många varmt om hjärtat, och toppar Uppsalabornas sökningar.
2 av 5: Bangkok ligger många varmt om hjärtat, och toppar Uppsalabornas sökningar. Foto: Shutterstock
Göteborgarna är nyfikna på Istanbul.
3 av 5: Göteborgarna är nyfikna på Istanbul. Foto: Jan Wiriden
Tokyo – i topp bland Luleborna.
4 av 5: Tokyo – i topp bland Luleborna. Foto: Colourbox
Bali är en favorit hos Lidingöborna.
5 av 5: Bali är en favorit hos Lidingöborna. Foto: Elisabeth Montgomery

Platserna din granne planerar att resa till<br />

Bangkok är favoritresmålet för resenärer från såväl Stockholm som Göteborg, Malmö och Umeå.

Men de som bor i Linköping drömmer om Las Vegas och Växjöborna är mest intresserade av Pittsburgh.

Ny statistik visar vart din granne vill åka.

Drömmer vi om samma resmål oavsett om vi bor i norr eller söder? Ja, Bangkok är populärast på de flesta ställen, men det finns skillnader. Statistik från flygsökmotorn Flygresor.se på sökningar under december 2014 och januari 2015 visar att drömmarna skiljer sig åt beroende på var vi bor.

Stockholm

Bangkok, New York och London ligger i topp, men östermalmsborna söker mest resor till New York. San José i Costa Rica ligger högt på listorna för Södermalm, Vasastan och Östermalm. Även Istanbul är populärt på Södermalm, medan Tokyo ligger bra till i Vasastan, Nice på Östermalm och Sydney på Norrmalm. Att Nuuk på Grönland toppar Liljeholmens lista beror nog mer på litet statistikunderlag än på att alla just där längtar efter ännu mer snö och kyla.

Göteborg

Mellanöstern är populärt i Göteborg. Dubai, Beirut och Istanbul ligger på göteborgarnas sök-10-i-topp. Storstäder i USA ligger också bra till. New York, Miami och Los Angeles ligger alla på listan.

Malmö

Ännu mer Mellanöstern. Bangkok, Dubai och Beirut tar topplatserna. Att Pristina i Kosovo och Najaf i Irak också ligger på topp 10 visar att Malmö är en mångkulturell stad.

Uppsala

Bangkok, Manila och London tar de tre topplatserna. Uppsalaborna drömmer också om Ho Chi Minh-staden (Saigon) i Vietnam.

Linköping

Mycket USA. Las Vegas är den mest sökta destinationen. Fort Lauderdale, New York och Miami finns också med på topplistan. Catania på Sicilien är den enda europeiska destinationen.

Umeå

Umeborna längtar lite längre bort. Bangkok, Mexico City och New York toppar, men Cairns i Australien och Manila i Filippinerna är också med på listan.

Växjö

Vad lockar i Pittsburgh? Det vet man i Växjö, för där är den amerikanska stålstaden mest sökt i december och januari. Tvåa och trea ligger Istanbul och Larnaca. Delhi och Sao Paulo ligger också högt bland sökningarna som gissningsvis gjorts av många affärsresenärer.

Gävle

Bangkok och Phuket på plats ett och två förvånar inte, men på tredje plats kommer lite mer oväntade Lima i Peru. Vandring till Machu Picchu verkar vara gävlebornas dröm.

Sundsvall

Portugisiska Porto kvalar in på andraplatsen efter Bangkok. Caracas i Venezuela och brasilianska Natal visar också att Sundsvallsborna har sina egna restrender.

Östersund

Bangkok, Beirut och London ligger i topp. Sökningar till Vancouver antyder att östersundsborna ser skidorten Whistler som ett alternativ till backarna i närliggande Åre.

Luleå

Tokyo och Katmandu ligger tvåa och trea efter Bangkok. Kanadensiska Calgary ligger också på listan, liksom San José i Costa Rica.

Lidingö

Bali i topp och Mauritius lite längre ner på listan tyder på att lidingöborna har lite exklusivare resdrömmar än många andra. San Francisco är den enda staden i USA som kommer in på listan.

Uddevalla

Moçambiques huvudstad Maputo toppar listan, följd av Dubai och Bangkok. Här spökar nog ett lite för litet statistikunderlag. Eller så är uddevallaborna först i Sverige med att upptäcka Moçambiques långa stränder.

 

Fotnot: De flesta städer har den egna och närliggande flygplatser med på topp 10, men dem har vi bortsett från här.

Källa: Flygresor.se statistik

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande