<p>Spanska myndigheterna har tröttnat på turister som paxar solstolar.</p>
1 av 3: <p>Spanska myndigheterna har tröttnat på turister som paxar solstolar.</p> Foto: Colourbox
Redan förra året bestämde ett antal kommuner längs solkusten att införa böter för stolsreservationer.
2 av 3: Redan förra året bestämde ett antal kommuner längs solkusten att införa böter för stolsreservationer. Foto: Colourbox
Den här gången var det en turist från Madrid som fick hala upp plånboken i turistorten Torrevieja.
3 av 3: Den här gången var det en turist från Madrid som fick hala upp plånboken i turistorten Torrevieja. Foto: Colourbox

Paxade solstolen – och fick 1500 kronor i böter

Äntligen tar de spanska myndigheterna i med krafttag mot otyget att paxa solstolar på stränderna.

I förra veckan fick en turist böta 1500 kronor för att ha lagt en handduk på en solstol.

Vi har alla upplevt det någon gång. Efter en tidig frukost ställer man kosan mot stranden bara för att upptäcka att det ligger handdukar på alla solstolar utan att det är en människa i närheten.

Nu har de spanska myndigheterna beslutat att ta till med storsläggan mot beteendet att gå upp i gryningen för att paxa en solstol eller strandplats och sedan gå och lägga sig igen. Ett trick som många hävdar att framför allt tyska solturister har förfinat till en konstart.

Åkte fast på Torrevieja

Men den här gången var det en turist från Madrid som fick hala upp plånboken i turistorten Torrevieja. Enligt den norska sajten spanienavisen.no hävdade mannen att han lämnat sin solstol för att ta sig ett dopp, men domstolen valde att inte tro på honom.

Redan förra året bestämde ett antal kommuner längs solkusten att införa böter för stolsreservationer. Före 9.30 på morgnarna beslagtar polisen alla handdukar, parasoll och annat som finns på stranden om inte ägarna är i närheten.

Så nu kanske det äntligen går att hinna före tyskarna till solstolarna på solkusten.

Källa: Spanienavisen.no

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande