Paris från ovan – ur ett äkta fågelperspektiv<br />

Paris – så här har du aldrig sett staden förut. Kolla in huvudstaden i Frankrike ur fågelperspektiv i klippet som filmades med en kamera på örnen Victors rygg.

Här seglar han ner från Eiffeltornet – och du får följa med!

Hittills har bara fåglarna sett hur Paris ser ut när man flyger från Eiffeltornet. Men nu kan alla få örnkoll tack vare havsörnen Victor och hans kamera på ryggen.

I filmen ser han sig om lite innan han kastar sig rakt ut från Eiffeltornet med kurs mot Trocadero på andra sidan Seine. Han hinner med en liten sväng över stan innan han går in för landning i en hastighet av 180 kilometer i timmen.

Havsörnen starkt hotad

Där nere väntar husse Jacques Olivier Travers, ledare för organisationen Freedom som arbetar för att örnar som fötts i fångenskap ska få lära sig flyga och jaga och sedan släppas ut i frihet.

Havsörnen är starkt hotad i Frankrike och Freedom arbetar för att arten ska återintroduceras i franska och schweiziska Alperna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande