När man besöker Honolulu får man inte missa stadens vackra och fartiga strand Waikiki beach.
När man besöker Honolulu får man inte missa stadens vackra och fartiga strand Waikiki beach. Foto: Giustav Gräll

Paradisstränder och citykänsla i Honolulu<br />

HONOLULU, HAWAII. Paradisstränder, surfingmecka och storstadspuls. Stilla havets huvudstad Honolulu har många sidor att visa upp.

Expresseb Res guidar dig ett dygn i staden där president Barack Obama växte upp, där burgarna har en tropisk twist och där surfning finns med på barnens skolschema. Gräll

Ladda dagen som surfarna

Surf-frukost. Ladda inför dagens späckade schema på samma sätt som surfarna, inta din frukost på Boogarts vid Kapiolani Park. Utbudet är nyttigt och består av mycket frukt och bär. Kaffet serveras i muggar som nästan rymmer en liter och stämningen är pigg och förväntansfull.

facebook.com/bogartscafe

En fantastisk panoramautsikt

Hajka upp på Diamond Head crater. Diamond Head är en fantastisk utsiktsplats med panoramautsikt över kratern åt ena hållet och den myllrande stranden Waikiki åt andra hållet. Det tar en halvtimme att gå upp och promenaden är ganska enkel. Glöm inte att ta med vatten!

En ukulele blir till - testa att spela

Spela ukulele. Få saker är så förknippade med Hawaii som instrumentet ukulele. På den lilla familjeägda ukulelefabriken Kamaka kan du få se hur instrumenten tillverkas under en halvtimmes gratis rundtur. Glöm inte att provspela lite.

kamakahawaii.com

Gör din egen burgermeny

Ät lunch på "Burgers on the edge" ovanför Waikiki beach. Här kan du skapa din egen fantasifulla meny. Börja med bröd (fullkorn eller vete), burgare (fisk, vegg, kött, lamm) sen såser, tropiska frukter och grönsaker.

burgersontheedge.com/

Heja på Duke och njut av sol och bad

Lapa sol på Waikiki. När man besöker Honolulu får man inte missa stadens vackra och fartiga strand Waikiki beach. Luta dig tillbaka, lapa lite sol och ta ett dopp. Kom ihåg att heja på statyn Duke, ett minnesmärke över surfingikonen Duke Kahanamoku, på vägen dit.

Hyr en bräda eller ta en lektion

Ta en surflektion. Queens surf på Waikiki är den del av stranden som är lämpligast för nybörjarsurfare. Hyr en bräda och testa själv, eller ta en lektion av de många surfskolor som har små bås längs med stranden. Hang loose!

Njut av den magiska solnedgången

After beach. Utanför Duke's Canoe Club på Waikiki samlas alla surfare för after beach. Här kan du ta en Mai Tai eller en hawaiiansk öl och snacka om dagens vågor och njuta av den magiska solnedgången över Waikiki.

dukeswaikiki.com

Shoppa loss bland 290 butiker

Utomhusshopping. I Ala Moana Shopping center, USA:s största utomhusshopping finns mer än 290 butiker. Här finns Dior, Louis Vuitton och Prada samt de amerikanska favoriterna Gap och Victorias secret. Ta en koll på butikskartan och ge dig sen ut och shoppa loss.

alamoanacenter.com

Toppenfina skaldjursrätter

Middag. Nära Aston Waikiki Beach hotel hittar du restaurangen Ocean House, väl ansedd för sina skaldjurs- och fiskrätter. Beef Tenderloin Polynesia och Crab stuffed mahi mahi är några exempel på vad som finns på menyn.

oceanhousewaikiki.com

Avslappnat med fruktiga drinkar

Dansa loss. Lulus surf club är det mest avslappnade utestället i Waikiki. Här kan du dricka fruktiga drinkar och dansa natten lång med fantastisk utsikt över stranden.

luluswaikiki.com

Sov som Obama en gång gjorde

Sov på Obamas gata. Kryp i säng på det viktorianska Bed&Breakfast­stället Manoa Valley Inn i Manoa Valley. Här finns pool och utsikten är magnifik. Somna sedan in på samma gata som Obama somnat under sin uppväxt på Aloha-ön.

manoavalleyinn.com/

 

 

TEXT AV: Linnéa Jonjons

NOTAN FÖR EN DAG

Frukost: Från cirka 60 kronor.

Inträde Diamond Head: 40 kronor med bil, 10 kronor för fotgängare.

Lunch: Cirka 80 kronor.

Surfinglektion: 250 kronor.

Hyra av bräda: 80 kronor.

After beach: 2 drinkar 100 kronor.

Middag: Cirka 500 kronor.

Nattklubb: 2 drinkar 120 kronor.

Hotellnatt: 920 kronor.

Totalt cirka 2 160 kronor

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande