Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vulkanön Santorini i Grekland är en riktig svenskfavorit.Vulkanön Santorini i Grekland är en riktig svenskfavorit.Vulkanön Santorini i Grekland är en riktig svenskfavorit.
Vissa delar av Kauai på Hawaii kan man bara nå med en helikopter.Vissa delar av Kauai på Hawaii kan man bara nå med en helikopter.Vissa delar av Kauai på Hawaii kan man bara nå med en helikopter.
Stora Barriärrevet, Australien, har unika dykvatten.Stora Barriärrevet, Australien, har unika dykvatten.Stora Barriärrevet, Australien, har unika dykvatten.
Malta, känt från Game of Thrones, men har mycket mer.Malta, känt från Game of Thrones, men har mycket mer.Malta, känt från Game of Thrones, men har mycket mer.
Moorea i Franska Polynesien erbjuder bland annat fantastiskt bad.Moorea i Franska Polynesien erbjuder bland annat fantastiskt bad.Moorea i Franska Polynesien erbjuder bland annat fantastiskt bad.
Maldiverna, paradisöar...Maldiverna, paradisöar...Maldiverna, paradisöar...
Tasmanien, en mycket speciell ö med storslagna naturupplevelser.Tasmanien, en mycket speciell ö med storslagna naturupplevelser.Tasmanien, en mycket speciell ö med storslagna naturupplevelser.
Galapagos, en upplevelse för livet.Galapagos, en upplevelse för livet.Galapagos, en upplevelse för livet.
Bali, har allt inklusive vita söderhavsstränder.Bali, har allt inklusive vita söderhavsstränder.Bali, har allt inklusive vita söderhavsstränder.
Maui, en av världens absolut populäraste öar, inte minst bland surfare.Maui, en av världens absolut populäraste öar, inte minst bland surfare.Maui, en av världens absolut populäraste öar, inte minst bland surfare.
1 AV 10
Vulkanön Santorini i Grekland är en riktig svenskfavorit.
2 AV 10
Vissa delar av Kauai på Hawaii kan man bara nå med en helikopter.
Foto: Colourbox
3 AV 10
Stora Barriärrevet, Australien, har unika dykvatten.
4 AV 10
Malta, känt från Game of Thrones, men har mycket mer.
Foto: Leonid Tit
5 AV 10
Moorea i Franska Polynesien erbjuder bland annat fantastiskt bad.
Foto: Marco Rubino
6 AV 10
Maldiverna, paradisöar...
7 AV 10
Tasmanien, en mycket speciell ö med storslagna naturupplevelser.
Foto: Markus Gann
8 AV 10
Galapagos, en upplevelse för livet.
9 AV 10
Bali, har allt inklusive vita söderhavsstränder.
Foto: Galyna Andrushko
10 AV 10
Maui, en av världens absolut populäraste öar, inte minst bland surfare.

Paradisöar du måste besöka innan du dör

Alla drömmer väl om att hitta den perfekta paradisön.

Travel + Leisure Magazine har låtit sina läsare rösta fram världens mest fantastiska öar.

Och en del ligger närmare än du tror.

Många av oss drömmer om att semestra på en paradisö. Vita stränder, klarblått vatten, spännande mat och exotiskt djurliv symboliserar den perfekta avkopplingen. Och jämfört med årets sommar hittills, är kontrasten total. Så om du tänker kompensera årets gråväder med en eller ett par veckor i paradiset, så ska du titta lite extra på den här topplistan över världens bästa öar som tagits fram av Travel + Leisure Magazines läsare.

1. Galapagos, Equador

Etta på listan är en ögrupp 100 mil utanför Equadors kust – Galapagosöarna. Det var här som Charles Darwin fick idén till sin teori om arternas uppkomst och än i dag är djurlivet spektakulärt på öarna. Här hittar du inga all inclusive-anläggningar eller skumfyllda nattklubbar, men du kommer att ha en upplevelse för livet.

2. Bali, Indonesien

Bali är på många sätt Galapagos motsats. Här hittar du kritvita stränder, fantastiska partyställen och alla typer av aktiviteter. Men här finns också en färgstark kultur, magnifika berg och en spännande kustlinje.

3. Maldiverna

Här hittar du allt som man förknippar med paradisöar. Milslånga stränder, fantastiskt vatten och luxuösa resorter. Temperaturen växlar mellan 30 grader på dagen och 25 på natten och den kallaste temperatur som uppmätts på Maldiverna är iskalla 17,2 grader. Brr.

4. Tasmanien, Australien

Känns lite otippad, men enligt Travel + Lesiures läsare är detta en oslipad diamant. Över 40 procent av ön är nationalpark, så möjligheten till storslagna naturupplevelser är mycket stor. Landskapet är dramatisk men du hittar också pittoreska små sandstränder längs kusten.

5. Santorini, Grekland

En gammal svenskfavorit som tagit sig in på listan. Men det är inte så konstigt. Santorini är en av de mest pittoreska öarna i den grekiska övärlden. Ingen annanstans är husen så vida och dörrarna så blå som på Santorini. Visserligen räknas öns vulkan fortfarande som aktiv, men det är 3600 år sedan den senast hade ett utbrott.

6. Moorea, Franska Polynesien

Denna lilla hjärtformade ön ligger 17 kilometer nordväst om Tahiti och är en vulkanö helt omgiven av ett barriärrev som gör badlivet till en fascinerande upplevelse. Kombinerat med tropisk natur och brusande vattenfall blir detta en av de mest paradisiska öarna i världen.

7. Maui, USA

Det går inte att sammaställa en lista över världens bästa öar utan att ha med denna Hawaiiska pärla. Maui fortsätter år från år att vara en av den mest populära öarna i världen, känd för stränderna, badlivet, surfingen och vulkanmassivet. Hit letar sig över två miljoner besökare årligen och kändisspottingen är bland de bästa i världen.

8. Kauai, USA

Ännu en Hawaiiansk ö som tagit sig in på listan. Kauai är den äldsta i ögruppen och täckt med en tropisk regnskog med små laguner och spektakulära vattenfall. Vissa platser på ön går bara att ta sig till med helikopter, så om man har plånbok och intresse så kan man hitta helt jungfrueliga områden på ön.

9. Stora Barriärrevet, Australien

Här finns över hundra öar och ett marint liv som är en osviklig magnet för snorklare och sportdykare. Det går inte att bo på öarna, men det går dagliga båtturer från Queenslands stränder.

10. Malta

Malta har alltid dragit till sig turister, men sedan man började spela in delar av Game of Thrones på ön, har Maltas popularitet ökat ännu mer. Känd för att ha Medelhavets bästa snorkling och ett hektisk partyliv.

 

TEXT AV: Krister Berntsson

 

LÄS OCKSÅ: 

 Öarna som helt har tagits över av djur
Världens 11 häftigaste öar