Bilderna från det som en gång var River Country visar en plats som tagen ur en dyster framtidsvision.
1 av 3: Bilderna från det som en gång var River Country visar en plats som tagen ur en dyster framtidsvision. Foto: Instagram
Poolen har stått orörd i många år.
2 av 3: Poolen har stått orörd i många år. Foto: Instagram
Det krävs båt för att ta sig till ön med den övergivna parken.
3 av 3: Det krävs båt för att ta sig till ön med den övergivna parken. Foto: Instagram

Övergivna parken som Disney vill mörka ner

Bara ett stenkast från Disney World i Orlando, Florida, finns nöjesparken du inte får se.

Det som en gång var Disneys första vattenpark står nu övergiven sedan 15 år.

Ingen tillåts besöka parken, men Allt om Resor har bilderna på Disneys största hemlighet.

Fotografen Seph Lawless får aldrig mer besöka Disney World i Orlando, Florida. Detta på grund av att han som besökare hyrde en av Disney Worlds officiella båtar och tog sig över till nöjesparkens hemligaste ställe – River Country – och tog bilder.

Disneys River Country öppnades 1976 och var nöjesjättens första vattenpark, med en konstgjord sjö, för tiden avancerade vattenrutschbanor och betongbyggda klippblock. Tanken var att efterlikna en “hemlig badplats”.

Parken stängdes 2001 och har konstigt nog lämnats helt öde sedan dess.

Disney World hade zoo

Seph Lawless hade hört mycket om platsen och var nyfiken. Så han betalade inträde till Disney World, hyrde en av Disneys båtar och tog sig över till den övergivna ön. Bilderna från det som en gång var River Country visar en plats som tagen ur en dyster framtidsvision. Inget tycks ha tagits bort och efter 15 år har naturen sakta återerövrat vad människan byggt. Bilderna är vackra, spännande och lite läskiga.

Seph Lawless lyckades också ta bilder från en ö 300 meter bort som en gång var en djurpark för Disney Worlds besökare. Efter att den stängdes 1999 har den också varit övergiven. Men nöjesföretaget blev allt annat än förtjusta i Seph Lawless fotoarkeologi. Han hävdar att han numera är förbjuden att besöka Disney World i Orlando.

Vill få Disney att ta ansvar

"Disney är uppenbarligen förbannade på mig, men vad är det de döljer?" skriver Lawless på sin Facebooksida.

Via e-post till brittiska Daily Mail hävdar han att han intervjuat tidigare anställda på River Country som säger att vattnet i den konstgjorda sjön är så förgiftat av fyrverkerirester att det är direkt farlig att bada där. Lawless säger också att han hoppas att hans bilder ska få Disney att ta sitt ansvar och sanera de två öarna. Öar företaget fortfarande äger, men inte har gjort något åt på 15 år.

 

Källa: DailyMail

 

En del bilder har fotografen lagt ut på sin Instagram:

Här finns en youtubefilm från back in the days:

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande