Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Okända paradisöar att upptäcka i Thailand

THAILAND. Värmen, havet, maten, stränderna och de ständigt vänliga leendena fortsätter att locka oss, år efter år.

Men våga ta dig bortom de stora, välkända turiststränderna och hitta ett nytt guldkorn i vinter! Från Koh Mook och Laoliang till Koh Jum och Koh Wai.

Det finns fortfarande många härliga öar i Thailand att upptäcka.

Häng med till våra 12 mer okända ö-favoriter.

Koh Mook är behagligt för den som söker lugnet

Foto: Nikolay Grachev

1 av 12

1. KOH MOOK

Vajande palmer, drömstränder och ljuvligt, ljumma bad.

Thailand är ett av svenskarnas mest älskade resmål. Och visst går det fortfarande att hitta riktiga paradisöar, dit massturismen inte har nått än!

Från Koh Mook till Koh Jum och Koh Ngai.

Paddla kajak runt en liten ö bland färgglada fiskar, tälta på en avlägsen strand, njut av välsmakande, currydoftande mat och beskåda solnedgångar som tagna ur ett vykort.

Eller varför inte dyka ner under ytan och snorkla bland korallerna, eller sjunka ner i en hängmatta på verandan till din bungalow och låta den varma vinden gunga dig medan du lyssnar till tystnaden.

Allt det där och lite till kan Thailand ännu erbjuda. Lugnet finns där och väntar på dig!

Välj en ö eller varför inte flera i vinter? Vi tar dig med bortom de stora turistorterna, till 12 mysiga öar runt om i landet.

Oavsett om du gillar spännande äventyr eller vill lyxa med en paraplydrink vid en pool så finns det garanterat en ö som passar just dig.

1. KOH MOOK
Hit har visserligen charterbolagen hittat och Koh Mook börjar bli en allt mindre bevarad hemlighet bland Thailandsturisterna, men det är fortfarande behagligt här för den som söker det fridfulla ö-livet.
Här finns några små byar att gå att strosa i, och framför allt flera härliga stränder. Charlie beach resort är ett popuärt boende med flera restauranger, resebyrå, internetuppkoppling, butik med mera.

Vid ön finns också den kända smaragdgrottan, Emerald Cave, dit man tar sig genom att simma genom en 80 meter lång tunnel (åk dit med en guide!) för att sen komma ut i en lagun som får en att tappa andan. Runt omkring stupar de lodräta bergväggarna, och i mitten ligger en liten, vit strandremsa. Värt en utflykt!

HITTA DIT: Färja eller snabbåt från Koh Lanta eller Trang.

BO: Charlie beach resort. Sivalai resort

PASSAR FÖR: Dig som vill ha charterstandard på en ö med vackra omgivningar.

1 av 12