Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Hundspann i vinterlandskap på Svalbard.
Hundspann i vinterlandskap på Svalbard.
Hundspann i vinterlandskap på Svalbard.
1 AV 2
Benjamin Vidmar bor på Svalbard, där han vigt sitt liv åt närodlade grönsaker och återvinning
2 AV 2
Hundspann i vinterlandskap på Svalbard.
Foto: Hurtigruten Svalbard Green Dog

Ving lanserar resor till Svalbard

Intresset för resor norr om polcirkeln blir allt större, något som även charterbolagen har upptäckt. I december lanserar Ving den nordnorska ögruppen Svalbard som nytt resmål.

Sedan Ving i september släppte vinterns resor till Icehotel har antalet sökningar på resor till det hotellet i Jukkasjärvi ökat med över 500 procent. Därför tar man nu nästa steg, och blickar ännu längre norrut.

- Många känner en nyfikenhet att uppleva något unikt och annorlunda. Svalbard blir därför ett fantastiskt tillskott i vårt program och kanske ett av de mest exotiska resmål vi har att erbjuda om man vill ha naturupplevelser utöver det vanliga, säger Anna Hagberg, kommunikatör på Ving.

Svalbard ligger 130 mil norr om polcirkeln och är ett resmål som sticker ut i researrangörens utbud som annars domineras av sol- och badresor. Till Svalbard erbjuder Ving paketresor med en reslängd på fyra dagar. Resorna äger rum under två av Svalbards tre årstider, dels under norrskensvintern (december–februari), dels under solvintern (mars–mitten av maj).

Snöskotertur på Svalbard. Foto: Espen Øverdahl

LÄS MER: Ta ett glas på världens mest avlägsna barer

Hotell i världens nordligaste stad

Det finns tre olika paket: ett standardpaket med flyg, boende och norrskensafton från 7 427 kronor, ett mediumpaket där man även får middag och utflykter som besök i isgrotta eller en vildmarksafton från 8 625 kronor, samt ett större paket som inkluderar fler utflykter som snöskotertur och besök i en isgrotta från 10 541 kronor (priserna gäller 2 december–14 mars)

Svalbard kan erbjuda spektakulära naturscener, norrsken, månsken, oändliga vidder, ett rikt naturliv och spännande arktiska äventyr. Spetsbergen är den största av öarna och huvudorten Longyearbyen räknas som världens nordligaste stad. Det är också här, på Petter Stordalens hotell Funken Lodge, som gästerna kommer att inkvarteras. En rolig detalj är att hela Svalbard är en avgiftsfri zon, vilket innebär att allt som inhandlas här görs till taxfreepriser.

Longyearbyen – världens nordligaste stad. Foto: SHUTTERSTOCK

LÄS MER: 11 svårtillgängliga resmål som är värda en omväg